WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

No worries, wij hebben een aantal tips voor je.

Wat te doen als je kind last heeft van heimwee tijdens zomerkamp?

Onze kampbegeleiders hebben genoten van een te gek zomerkamp seizoen! Soms komt het voor dat een kind last heeft van heimwee op vakantie bij Vinea. Geen zorgen, we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle kinderen een geweldige tijd hebben. Nieuwe indrukken kunnen een beetje overweldigend zijn en dat kan heimwee veroorzaken. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Heimwee op vakantie is een supersterk verlangen naar huis, naar het vertrouwde. Het is helemaal niet raar om af en toe heimwee te hebben als kind, maar het zou zonde zijn als het je tegenhoudt om te genieten van je zomerkamp of meivakantie kamp. Kinderen kunnen er verdrietig en prikkelbaar van worden en hebben soms lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, weinig trek of last van hun buik.

Heimwee vakantie

Wat is de beste manier om met heimwee op vakantie om te gaan?

Wij hebben een paar heimwee op vakantie tips voor je:

  • Laat je kind vooral meedoen! Dat is de beste manier om te leren hoe je je eigen weg kunt gaan.
  • Klets erover. Vraag waar de heimweegevoelens vandaan komen.
  • Zoek afleiding. Zo komt er meer ruimte voor nieuwe avonturen en minder ruimte voor heimwee op vakantie.
  • Oefen een beetje. Als je weet dat je kind last heeft van heimwee op vakantie, laat hem of haar dan eerst op een vertrouwde locatie slapen zoals bij familie of vrienden. Ook bieden wij dagkampen aan waarbij kinderen thuis slapen. Bouw het van daaruit op.
  • Bereid je samen voor. Bekijk samen foto’s en video’s van de locatie zodat je kind zich daarop in kan stellen.
  • Neem wat eigen spulletjes mee. Zoals hun favoriete knuffel of kussen, zodat ze iets vertrouwds hebben op herfstvakantie kamp.
  • Uit je eigen gevoelens. Als je als ouder zelf een beetje moeite hebt met het idee dat je kind weggaat, laat dit dan aan je kind weten, zij voelen dit namelijk vaak aan. Zeg daarbij ook dat je het leuk vindt dat ze gaan, dat kan helpen!
  • Laat ze niet naar huis bellen. Heimwee kan erger worden als ze contact hebben gehad met thuis. Bespreek dit van tevoren goed met de kampleiders.

Laat ons en de kampleiders vooral weten als je kind last heeft van heimwee op vakantie. Jouw kind is helemaal veilig bij ons op kamp en we doen er alles aan om het voor alle kinderen superleuk te maken tijdens onze zomerkampen! Onze kampleiders kunnen niet wachten, en jij? Bekijk ook onze blog over