WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Alles wat je wil weten

Meestgestelde vragen aan een zomerkamp organisatie

Van nieuwsgierige ouders tot twijfelende deelnemers: er komen heel wat vragen bij ons binnen elke dag. Zeker in het hoogseizoen stopt de telefoon bijna niet met rinkelen. Natuurlijk beantwoorden wij alle vragen met liefde voor jullie. Benieuwd wat ouders en deelnemers zoal willen weten over op zomerkamp gaan? En welke antwoorden wij hebben op die vragen? In deze blog hebben we de meestgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor je verzameld.


Welk zomerkamp moet ik kiezen?

Het begint natuurlijk allemaal met het kiezen van het juiste zomerkamp of de best passende reis. We snappen goed dat je graag zeker wil weten dat je de juiste keus maakt. Twijfel je of een bepaalde vakantie bij je (kind) past? Onze collega’s aan de telefoon hebben hier heel veel ervaring mee en kunnen je goed adviseren.

Wie gaan er nog meer mee?

Als je op zomerkamp of groepsreis gaat, is het logisch dat je nieuwsgierig bent naar de andere deelnemers. Bijvoorbeeld wat de verhouding is van jongens en meiden, en of er anderen zijn die net zo oud zijn als jij. Je mag hier altijd naar informeren bij ons, we vertellen je graag over de samenstelling van de groep.

Powerkiten en plezier op zomerkamp

Komen er veel kinderen alleen?

Wat als ik de enige ben die alleen komt? Ook deze vraag houdt deelnemers en ouders vaak bezig. Over het algemeen is er altijd een redelijke verdeling van deelnemers die samen met een vriend(in) komen en deelnemers die in hun eentje meegaan. Maar natuurlijk kan dit per vakantie verschillen, dus je mag het altijd bij ons navragen.

Welke zeilboot moet ik kiezen?

Grote kans dat als je voor het eerst op zeilkamp gaat, je nog niet zo goed het verschil weet tussen alle verschillende bootsoorten. Of welke boot je het leukst lijkt om in te varen. Dat ligt helemaal aan waar jij van houdt: bijvoorbeeld actie en snelheid, of juist wat rustiger aan en gezellig met meerdere mensen in een boot. Hier kun je er alvast wat meer over lezen, maar we helpen je natuurlijk ook graag persoonlijk om een goede keuze te maken.

Leren zeilen op zeilkamp zomerkamp

Hoe streng is de reisleiding?

Onze reisleiders doen hun uiterste best om iedereen een geweldige vakantie te bezorgen. Dat betekent dat we zoveel mogelijk plezier willen maken, maar ook dat er bepaalde regels gelden. Geen zorgen, onze zomerkampen zijn zeker geen ‘drilkampen’ want we willen het vooral gezellig houden. Wel gelden er bij elke vakantie afspraken, die zijn afgestemd op de locatie en leeftijdsgroep. Je kunt deze van tevoren alvast doorlezen in de praktische info die je ontvangt voorafgaand aan de vakantie.

Heeft mijn kind speciale spullen nodig voor het zomerkamp?

Wat je precies mee moet nemen, verschilt per vakantiekamp. Over het algemeen geldt dat specialistische spullen die wat duurder (of ingewikkelder) zijn om aan te schaffen, door ons worden verzorgd. Denk bijvoorbeeld aan een zeilpak, wetsuit of paardrijcap. Verder zorgen we bij elk kamp voor een paklijst met de benodigde spullen, zodat je alles op tijd kunt regelen.

Paardrijden op ponykamp

Mijn kind vindt het wel erg spannend, is een zomerkamp dan wel een goed idee?

Soms krijgen we een ouder aan de lijn die enthousiast is maar tegelijkertijd ook een beetje bezorgd. Wat als mijn kind het niet naar de zin krijgt op zomerkamp? Is mijn kind niet te verlegen om vriendjes te maken? Dit zijn hele normale vragen! Gelukkig kunnen wij ouders vrijwel altijd geruststellen dat het goed zal komen. Ook hierbij geldt dat onze reisleiding heel veel ervaring heeft en getraind is om hiermee om te gaan. Daarnaast hebben we ook een aantal goede tips en opties om de eerste keer kamp minder spannend te maken.

Kan er rekening gehouden worden met allergieën of gedragsstoornissen?

Onze reisleiding is goed opgeleid en flexibel met eventuele bijzonderheden bij deelnemers. Er is dus een hoop waar we rekening mee kunnen houden, zoals vegetarisch eten en voedselallergieën. Ook hebben onze reisleiders ervaring met diverse gedragsstoornissen. Wel is het belangrijk dat je dit altijd duidelijk aangeeft bij de boeking, zodat we ervan op de hoogte zijn. Zo nodig kunnen we dan speciale maatregelen treffen of van tevoren alvast bespreken hoe we het beste om kunnen gaan met de situatie. Goed om te weten: we gaan ervanuit dat alle deelnemers in staat zijn om mee te doen aan de activiteiten en zich aan kunnen passen aan de groep. Twijfel je of dit voor jou of je kind het geval is, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of een Vinea-vakantie geschikt is.

Nog meer weten? Bekijk ook onze algemene veelgestelde vragen.