WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Op strandvakantie?

7 Strand-tastische lifehacks

Hallo zonaanbidders! Chillen in de zon en duiken in de golven: we weten dat jullie net als wij gek zijn op het strand en de zee. Wat als we je nu eens vertellen dat we een paar hele slimme lifehacks hebben die jouw strandvakantie nog beter kunnen maken? Lees snel verder!


Strandvakantie tip 1: Creëer een zandvrije zone

Oh, wat is het heerlijk om op het strand te liggen. Alleen wel een beetje irritant dat je handdoek altijd binnen no-time onder het zand zit – en daarna jijzelf en al je spullen ook... Dé oplossing: neem naast je gewone handdoek een groot hoeslaken mee naar het strand. Je weet wel, zo een met van die elastieken in de hoeken. Daar leg je je tassen en wat andere zwaardere spullen in en hoppa! Dankzij de rand die omhoog staat heb je ineens een zandvrije zone waar je lekker kunt liggen.

Strandvakantie tip 2: Slim met zonnebrand

Niemand wil thuiskomen van een strandvakantie met een ‘souvenir’ in de vorm van een roodverbrande huid. Wees slim en smeer jezelf alvast in voor je je zwemkleding aantrekt. Zo voorkom je dat je randjes vergeet. Zorg op het strand dat je je zonnebrandcrème koel bewaart, want als het te warm wordt verliest het zijn werking. En vergeet niet opnieuw te smeren na een duik in de golven! Lees ook onze andere zonnebrandtips.

strandvakantie jongeren

Strandvakantie tip 3: Bevries je water

Wordt het heet? Dan is het superbelangrijk dat je genoeg water drinkt tijdens je strandvakantie. Geen zin in muf lauwwarm water? Snappen we. Stop gewoon de avond van tevoren vast je drinkfles(jes) in de vriezer. Dan heb je én de hele dag koel water, én het werkt ook als koelelement om andere dingen koel te houden. Zoals je snacks, zonnebrand en telefoon (ja, ook die kan oververhit raken!).

Strandvakantie tip 4: Bescherm je telefoon

Wil je je telefoon graag mee naar het strand? Doe hem dan in een hersluitbare plastic zak om zand en water buiten te houden. Je kunt hem door het plastic heen nog gewoon gebruiken.

Strandvakantie tip 5: Schroef je parasol in het zand

Lig je liever in de schaduw dan in de volle zon? Maar geen zin om zo'n bedje met parasol te huren? Neem dan gewoon je eigen parasol mee op strandkamp. Harde wind is geen probleem als je er een parasolhouder met schroef bij hebt. Die draai je makkelijk diep in het zand en je parasol blijft goed staan. Deze scoor je al voor een paar euries.

Strandvakantie duinen

Strandvakantie tip 6: Slipper EHBO

Help, is je teenslipper kapot gegaan en heb je niks anders bij je? Geen zorgen, met een broodclip kun je hem voor tijdelijk fixen. Haak deze om het bandje heen om te voorkomen die die door het gat kan glijden. Zo kun je in ieder geval nog een stukje op je slipper lopen tot je nieuwe kunt kopen.

Strandvakantie tip 7: Creëer je eigen omkleedgordijn

Tot slot nog een echte must-have die jouw leven op strandvakantie veel makkelijker gaat maken: een surfponcho! Ideaal voor als je zwemkleding aan het eind van een stranddag nog niet droog is en je je op het strand moet omkleden. Een surfponcho trek je over je hoofd en hangt vervolgens om je lijf heen, zodat jij makkelijk je zwemkleding eronder kunt wisselen voor droge kleren. Zonder dat iemand iets ziet. Surfponcho’s worden dan ook wel omkleedponcho’s of omkleedhanddoeken genoemd!

Nog op zoek naar een leuke strandvakantie, of heb je nog niemand om mee te gaan? Ga dan met Vinea mee! Met onze strandvakanties beleef je een heerlijke tijd vol actie en heel veel gezelligheid samen met leeftijdsgenoten.