WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

KEURMERKEN

None

Keurmerk Kindervakanties
​Vinea heeft met trots het Keurmerk Kindervakanties ontvangen. Dit keurmerk wordt maar door een klein aantal organisaties gedragen. Jaarlijks worden wij hiervoor gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling. Organisaties die het keurmerk mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit. 

None

ANVR
Vinea Vakanties (KvK nr. 64208184) is aangesloten bij de ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De vakanties op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze Reisvoorwaarden zijn te vinden in een brochure die je kunt downloaden op deze pagina en op de website van de ANVR. De brochure bevat tevens de ANVR-boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.

None

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Vinea Vakanties (KvK nr. 64208184) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op uw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor u zijn, zodat u onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

None

Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ)
Vinea Vakanties  (KvK nr. 64208184) is aangesloten bij SGRZ. U kunt dit controleren via www.sgrz.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. Deze SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

None

Calamiteitenfonds
Vinea Vakanties (KvK nr. 64208184) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze garantie houdt in dat je als deelnemer van een Vinea-vakantie waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Vinea als gevolg van een calamiteit de reis moet aanpassen of je vervroegd teruggebracht zou moeten worden.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Ben je woonachtig in het buitenland dan gelden met betrekking tot de garantie van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen andere voorwaarden. Klik hier voor meer informatie over de Calamiteitenfonds garantieregeling.

None

HISWA

Vinea Zeil en Surfscholen zijn aangesloten bij de HISWA. Hiswa is het kwaliteitsmerk in de watersport en waterrecreatie. Hiswa is de Nederlandse brancheorganisatie voor de watersport en staat voor zorgeloos varen. Hiswa promoot de Nederlandse watersport in binnen en buitenland. Haar leden kwalificeren zich als betrouwbare en deskundige partners om mee in zee te gaan. Als Hiswa lid voert Vinea vanaf heden voor haar zeilscholen de Hiswa voorwaarden, goedgekeurd door de Consumentenbond en de ANWB. 

Klik hier voor meer informatie over de HISWA.

Duurzaam toerisme - Better Holidays
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen nu voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Lees hier meer over duurzaamheid bij Vinea.

Geschillencommissie
​Vinea is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen, welke een onderdeel is van de consumentenbond. Mocht je niet helemaal tevreden zijn over je reis en kom je er na het indienen van een klacht bij Vinea niet uit? Dan kan je de hulp van de Geschillencommissie inroepen. Het doel van deze Geschillencommissie is om geschillen tussen consument en reisorganisatie op een goedkope, snelle en eenvoudige manier uit de wereld te helpen. Voor het lidmaatschap aan de geschillencommissie worden strenge normen gehanteerd, waardoor de kwaliteit van de jongerenvakanties gewaarborgd blijft. Deze vind je onder andere terug in de Algemene Voorwaarden van Vinea, die op alle onderdelen tenminste gelijk(waardig) moeten zijn aan de Algemene Voorwaarden die de Brancheorganisatie(s) en de consumentenorganisaties met elkaar hebben afgesproken.

Klik hier voor meer informatie over de Geschillencommissie

ISO9001
​Voor onze reizen met busvervoer maken we gebruik van verschillende busmaatschappijen. Om een veilige reis te garanderen maken wij uitsluitend gebruik van busmaatschappijen met een ISO9001 certificering in combinatie met een ANVR-Veiligheidsdocument, of eisen die daaraan gelijk staan. Het ISO-9001 is een internationaal certificaat. Naast de garantie voor veiligheid bieden deze erkende busmaatschappijen ook garantie voor het comfort van de touringcar, een constante kwaliteitszorg en vakbekwame chauffeurs. Om deze keurmerken en certificeringen te verkrijgen, moet de busmaatschappij aan diverse eisen voldoen en worden de kwaliteitseisen voortdurend gecontroleerd. Dit garandeert dat de hoge kwaliteit van de touringcarreizen gewaarborgd blijft.

Buiten keurmerken wij samen met ook samen met gerenommeerde partners WWF, het Watersportverbond en Albert Heijn