WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Opleidingen op de Vinea zeilscholen

Kampstaf of zeilinstructeur worden

Vinea organiseert al ruim 70 jaar zeil- en surfkampen in Nederland. De kracht van onze kampen zit hem in de staf: dankzij hén wordt iedere kampweek onvergetelijk!

Meerdere keren per jaar organiseren we opleidingen om staf te worden op onze zeilscholen. Je kunt zeilinstructeur worden, windsurfinstructeur of kampstaf. We zijn altijd op zoek naar nieuwe toppers om onze surf- en zeilkampen te begeleiden en uit te groeien tot professioneel zeilinstructeur.

  1. Opleiding door ervaren trainers
  2. Talloze nieuwe ervaringen
  3. De leukste zomerbaan
  4. Onkostenvergoeding
  5. Word onderdeel van een hechte staffamilie
  6. Staffeestjes en borrels het hele jaar door
None

Kampstaf of zeilinstructeur worden iets voor jou?

Oké. Waarschijnlijk hou je van zeilen of windsurfen, anders was je hier niet terecht gekomen. Dus dat zit wel goed. Verder zijn de kwaliteiten van een goede zeilinstructeur en kampstaf...

  • Enthousiasme, lekker veel energie en een leergierige houding
  • Een vlotte babbel en goede sociale vaardigheden
  • Minimaal 3 weken beschikbaarheid in de zomer
  • Heel veel zin om met een gezellig team onvergetelijke vakanties neer te zetten!

Vanaf het jaar dat je 17 wordt mag je kampstaf of instructeur worden. Daarnaast moet je om de zeilinstructeur opleiding te kunnen volgen, minimaal je CWO III hebben.

Hieronder lees je meer over de taken van een zeilinstructeur en opleidingen voor kampstaf.

Opleidingen bekijken

Surf- of zeilinstructeur worden

Op onze zeilscholen in Friesland en Zeeland organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen om instructeur te worden. Hiermee kun je windsurfinstructeur of zeilinstructeur aan zee worden en les gaan geven op de Vinea zeil- en surfkampen. De opleiding begint met 10 dagen waarin je je eigen zeil- of surfvaardigheden verbetert, door zeillessen met een gekwalificeerde instructeur te volgen, om je CWO IV certificaat te halen. Daarna volgen de lesgeefdagen waarin je alles leert over het didactische gedeelte, dus hoe jij cursisten kunt leren zeilen of surfen.

Heb je dit succesvol afgerond, dan mag je jezelf gecertificeerd CWO-instructeur noemen en kun je je eerste weken kampen als instructeur gaan draaien! Bekijk hieronder de zeilinstructeur vacatures.

Instructeursopleidingen bekijken
None

Kampstaf worden

Terwijl de zeilinstructeurs lesgeven op het water, regelt de kampstaf alles op de kant en zorgen zij dat iedereen een week vol plezier beleeft. Want alles om de zeil- en surflessen heen is minstens zo belangrijk!

Als kampstaf bedenk je leuke avondspellen, zorg je ervoor dat alles netjes is op locatie, kook je de lekkerste avondmaaltijden en zorg je dat iedereen het naar zijn zin heeft. Tijdens de kampstafopleiding krijg je allerlei workshops om jou optimaal hierop voor te bereiden. Zo kan jij het beste uit jezelf halen en zetten we met zijn allen de beste en leukste kampen neer!

De skills die je leert, kun je ook buiten Vinea weer goed gebruiken. Je leert bijvoorbeeld EHBO, plannen en HACCP (hygiëne). De kampstafopleiding duurt 6 dagen.

Kampstafopleiding bekijken
None

Doorgroeimogelijkheden

Vanaf het moment dat je staf bent bij Vinea zijn er genoeg mogelijkheden om te groeien binnen de zeilschool of juist te verbreden. Zo kun je als ervaren zeilinstructeur doorgroeien naar schipper of zeilcoach. Dit zijn de eindverantwoordelijken op het kamp. Heb je dit ook helemaal onder de knie, dan kun je nog begeleider worden van de schipper en zeilcoach.

Als kampstaf kun je, als je wil, trainingsweekenden volgen om je eigen vaarskills te verbeteren zodat je ook instructeur kunt worden. Andersom kan ook, als je als instructeur ook kampstaf wil worden. We vinden het ontzettend tof als jij gemotiveerd bent om te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen, dus dat zullen we ook altijd stimuleren.

None

Veelgestelde vragen