WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Vineasten vertellen

Zeilinstructeur Dominique over hoe het is om zeilinstructeur te zijn

Vineasten vertellen

In 1959 startte Vinea al met zeilkampen in Friesland voor kinderen. Ja, zo lang geleden! En dat was destijds echt uniek. De vraag naar jeugdkampen groeide snel en al snel specialiseerden wij ons hierin. Honderdduizenden kinderen en jongeren zijn sindsdien met Vinea op zeilvakantie gegaan. En, duizenden verschillende instructeurs begeleidde onze zeilkampen. Zeilinstructeur zijn bij Vinea is écht een ervaring op zich. Vineast en zeilinstructeur Dominique vertelt waarom!

zeilkamp, reisleiding, crew

Zeilinstructeur Dominique van Toor

Maar hoe verloopt zo een zeilkamp nou precies? Dominique van Toor kan dat als geen ander vertellen, maar liefst 9 jaar ging zij mee als deelnemer, nu gaat ze haar 7e jaar in als zeilinstructeur en maakt ze deel uit van de zeilcommissie van Vinea.

“Vanaf mijn 8e ben ik elk jaar met Vinea op zeilkamp gegaan. Wij hadden een zomerhuisje tegenover de zeilschool en elke dag zag ik bootjes heen weer varen. Toen mijn oudere broer voor het eerst met Vinea op zeilkamp ging en laaiend enthousiast thuiskwam, wist ik het. Dat wilde ik ook.”

zeilkamp, reisleiding, crew

Nieuwe vriendschappen

Na Dominique’s eerste zeilkamp volgden er dus meer. Soms zelfs meerdere kampen per jaar. “Ik maakte meteen zoveel nieuwe vrienden. Naast het leren zeilen is dat sociale aspect echt een groot onderdeel van een Vinea-kamp. Iedereen staat ervoor open om nieuwe vriendschappen te sluiten. Ook als je sociaal niet heel vaardig bent word je in no-time onderdeel van de groep. Ik heb een hele grote en hechte vriendengroep opgebouwd dankzij Vinea, we gaan nu zelfs samen op vakantie.”, lacht ze.

zeilkamp, reisleiding, crew

Nooit uitgeleerd

En nu dus alweer het 7e jaar dat zeilinstructeur Dominique tijdens de zomervakantie kinderen leert zeilen. Genoeg heeft ze er zeker nog niet van. “De doorgroeimogelijkheden bij Vinea zijn groot als zeilinstructeur. Je krijgt hier echt alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik raak hier nooit uitgeleerd.”

zeilkamp, reisleiding, crew

Eenzaam ben je nooit

Mocht je nog twijfelen om zelf te leren zeilen tijdens een Vinea-kamp of om je kind op zeilkamp te laten gaan, dan heeft zeilinstructeur Dominique advies. “Angst om alleen op kamp te gaan en geen aansluiting te vinden is nergens voor nodig. Bijna iedereen komt in z’n eentje, maar eigenlijk ben je nooit alleen. Eenzaam zal je ook nooit zijn, je bent de hele dag bezig met leuke dingen doen. Lekker de hele week buiten, zonder de hele tijd op je telefoon te zitten en echt weer de kans om te spelen als kinderen.”

zeilkamp, reisleiding, crew

Ook zeilinstructeur worden bij Vinea?

Dit was de dag van zeilinstructeur Dominque, lijkt het jou ook tof om zeilinstructeur te worden bij Vinea en kinderen de zomer van hun leven te bezorgen? Dan is het begeleiden van zeil- en surfkampen misschien wat voor jou! Kijk ook de blog over een dag van een zeilinstructeur op zeilkamp. Zo kun je op onze zeilkampen lesgeven als zeilinstructeur of windsurfinstructeur. Of je gaat als kampstaf aan de slag met alles om het zeilen en surfen heen, van het eten tot de gekste avondspellen. Onze instructeurs en kampstaf leiden we zelf op. Hiervoor organiseren we meerdere keren per jaar opleidingen op onze zeilscholen.
Vanaf het jaar dat je 17 wordt mag je kampstaf of instructeur worden. Daarnaast moet je om de zeilinstructeur opleiding te kunnen volgen, minimaal je CWO III hebben.

Vanaf het moment dat je staf bent bij Vinea zijn er genoeg mogelijkheden om te groeien binnen de zeilschool of juist te verbreden. Zo kun je als ervaren zeilinstructeur doorgroeien naar schipper of zeilcoach. Dit zijn de eindverantwoordelijken op het kamp. Heb je dit ook helemaal onder de knie, dan kun je nog begeleider worden van de schipper en zeilcoach.

Reisleider worden bij Vinea kan ook. Bekijk daarvoor onze speciale informatiepagina over reisleider of instructeur worden. Lees ook deze blog over reisleider worden bij Vinea. Andere vacatures vind je hier.