F.A.Q.

Zijn er nog plaatsen op de vakantie van mijn keuze?

De meeste van onze reizen vinden 6 tot 8 weken achtereen plaats in de zomervakantie. Op het tabblad 'data en prijzen' bij de reis, kun je de beschikbaarheid van deze specifieke reis zien:

  • Beschikbaar: Op deze reis zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. 
  • Bijna vol: Zodra er minder dan 5 plaatsen over zijn, staat de beschikbaarheid op 'bijna vol'. Wij adviseren je om snel te kiezen of een optie te nemen op deze specifieke reis.
  • Vol: Deze reis is helemaal vol. Je kunt het beste kijken naar een andere week, of naar een alternatieve reis. Uiteraard adviseren wij je graag.
  • Op aanvraag: Deze reis is vrijwel vol. Er lopen mogelijk nog enkele opties, of wij onderzoeken de mogelijkheid om extra bedden te plaatsen. In deze gevallen kunt je het beste contact met ons opnemen, wij kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn.
  • Optie plaatsen: Je hebt de mogelijkheid een optie te plaatsen op de reis van uw keuze. Met een optie houden wij de plaats tot 3 dagen voor je vast. 

Mijn kind wil samen met een vriendje. Wat als de reis na mijn boeking vol raakt?

Indien dit voor komt, neem even contact met ons op. In 99% kunnen we een uitstekende oplossing vinden voor zowel uw kind als zijn of haar vriendje.

Hoe zorgen jullie ervoor dat een vakantie veilig verloopt?
Veiligheid staat bij Vinea voorop. Op al onze reizen is er dag en nacht reisleiding aanwezig, die goed op je kind zal letten. Bijzondere activiteiten zoals klimmen, duiken en kitesurfen worden altijd begeleid door professionele instructeurs. Lees meer over hoe wij de veiligheid van onze vakanties waarborgen.

Kan mijn kind zich ook alleen opgeven voor een vakantie?
Ja, natuurlijk. Veel van onze deelnemers komen alleen. Onze vakanties zijn zo opgebouwd dat iedereen elkaar vanaf het begin van de vakantie al leert kennen. Verder zijn het echte groepsvakanties waarin we gezamenlijk activiteiten en (avond-)programma’s volgen. Tijdens een Vinea vakantie maak je dan ook heel veel nieuwe vrienden!

Hoe gaan jullie om met alcohol?
In de leeftijdsgroep 13-16 jaar is alcoholgebruik niet toegestaan. De reisleiding ziet hier op toe. Voor de leeftijdsgroep 16-19 jaar geldt het volgende: Vinea houdt zich aan de wettelijke regelgeving met betrekking tot alcoholgebruik. Deze kan afwijken per land. De reisleiding ziet er op toe dat op de camping en accommodatie deelnemers zich aan de lokale regelgeving houden. In horecagelegenheden bij strandvakanties in het buitenland wil men wel eens soepeler omgaan met deze regels. In de leeftijdsgroep 16-19 jaar geldt een hogere mate van zelfstandigheid en vrijheid. De reisleiding zal er daarom op toe zien dat er verantwoordelijk met alcohol wordt omgegaan en zorgen dat dit geen invloed heeft op de groepsvakantie. Echter, de horecagelegenheid/supermarkt is verantwoordelijk voor het schenken/verkopen van alcohol. De reisleiding heeft hier niet altijd invloed en zicht op. Indien je absoluut niet wil dat je kind in aanraking komt met alcohol, kun je dit het beste expliciet vermelden bij de boeking of je kunt je kind opgeven voor de leeftijdsgroep 13-16. Wil je meer informatie over de lokale regelgeving, dan kun je altijd bellen. Zij kunnen je advies geven over wat het beste bij je kind past.

Gaan er meer jongens of meiden met jullie op vakantie?
​Dit verschilt per vakantie. Over het algemeen gaan er ongeveer evenveel jongens als meiden mee. Mocht je voor een specifieke vakantie willen weten hoeveel jongens en meiden er mee gaan, dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Hoeveel reisleiders gaan er mee?
Dat verschilt per leeftijdscategorie. Voor de jongere groepen van 7-10 en 10-12 jaar hanteren wij een ratio van gemiddeld 6 deelnemers per reisleider. Voor de oudere leeftijdsgroepen loopt dit aantal op naar gemiddeld 7 à 10 deelnemers per reisleider.

Ik ga samen met een vriend(in) op vakantie, komen we in dezelfde groep?
Als je dezelfde vakantie boekt met dezelfde vertrekdatum, dan kom je bij elkaar in de groep. Het is handig om bij je boeking aan te geven dat je samen komt, dan weet de reisleiding dat ook.

Houden jullie rekening met vegetariërs en speciale diëten?
Uiteraard kunnen we op onze vakanties rekening houden met vegetariërs en verschillende diëten. We hebben veel ervaring met bijvoorbeeld glutenvrije of lactosevrije diëten. Wel is het belangrijk om dit bij boeking op te geven.

Mijn dochter heeft een bijzonderheid. Kan zij wel mee op vakantie?
Vaak kunnen kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, autismespectrumstoornis, astma of bepaalde allergieën gewoon mee op onze vakanties. Hetzelfde geldt voor kinderen met dyslexie, zelfs bij de taalvakanties kunnen zij zonder problemen mee. Wel is het belangrijk dat je dergelijke bijzonderheden bij boeking opgeeft. Uiteraard is het zo dat Vinea vakanties groepsvakanties zijn en alle kinderen evenveel aandacht verdienen.

Kan ik mijn kind tijdens de vakantie altijd bereiken?
Tijdens lopende vakanties zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor noodgevallen. Indien nodig kunnen we altijd contact leggen met de vakantielocatie en de reisleiding. Afhankelijk van de situatie is het ook mogelijk dat de reisleiding (eventueel samen met het kind) contact met jou opneemt.

Wat voor meerwaarde heeft een zomerkamp voor mijn kind?
Natuurlijk is het vooral de bedoeling dat een kind heel veel plezier beleeft tijdens zijn of haar vakantie. Maar daarnaast leert een kind ook om in groepsverband samen te werken, te luisteren naar anderen en om zijn creativiteit te ontwikkelen. Daarnaast hebben we een groot aanbod aan educatieve vakanties waarbij je kind bijvoorbeeld een taal leert of bezig is met wetenschap of sport. Tijdens onze vakanties zijn kinderen ook vaak actief bezig, waardoor een Vinea vakantie ook heel gezond is.

Moet mijn kind aan alle activiteiten deelnemen?
De hele vakantie wordt er een programma aangeboden met activiteiten, spellen en gezelligheid. Het kan best een keer voorkomen dat een kind, door wat voor omstandigheid dan ook, hieraan niet wil of kan deelnemen. Dat vinden wij helemaal niet erg. Niemand zal een kind ertoe dwingen om dingen te doen die hij of zij niet durft of kan. Meekijken en aanmoedigen, de reisleiding helpen of een momentje voor jezelf kunnen hiervoor een goede oplossing zijn. Wel wordt de fiets op veel locaties als vervoermiddel gebruikt, dus het kan lastig zijn als een deelnemers niet kan of wil fietsen. Ook een zwemdiploma is van belang. Neem in geval van twijfel gerust contact met ons op.

Slapen jongens en meisjes gescheiden?
Bij Vinea slapen jongens en meiden apart, dat geldt ook voor broer en zus. Dat betekent: in een andere tent of slaapkamer. Ook de reisleiding slaapt gescheiden van de deelnemers maar ze zijn uiteraard wel in de buurt.

Heb je een andere vraag?
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.