Instructeursopleiding en PI-weekend

Ga naar:
Algemeen
ˇ
ˆ
 • Algemeen
 • Locatie
 • Opleidingsinformatie
 • Vragen
 • Bootsoorten
 • Data & prijzen

Instructeursopleiding en PI-weekend

Houd je van zeilen? Spreekt het jou aan om onze cursisten de tijd van hun leven te geven en wil jij graag staflid worden? Word instructeur bij Vinea Zeilscholen en treed toe tot onze hechte staffamilie! Uit meer dan 65 jaar ervaring waarin honderden stafleden je voor zijn gegaan kunnen we stellen dat het zijn van een Vinea instructeur meer is dan alleen een functie. Naast dat Vinea je een plek biedt waarin je leert om jezelf te ontwikkelen, krijg je er binnen no-time een hechte vriendengroep bij. Een plek waar je met elkaar de onvergetelijkste weken neerzet met een team dat even enthousiast is als jij en hetzelfde doel voor ogen heeft! Uit de ervaringen die je met elkaar opdoet ontwikkel je vriendschappen voor het leven en zal je nog jarenlang napraten over de tijd die je samen hebt beleefd. Kortom, is het antwoord op de eerste drie vragen “ja”? Twijfel niet langer en word instructeur bij Vinea!

De instructeursopleiding
De opleiding tot instructeur bestaat uit een potentieel instructeursweekend (PI-weekend), een CWO 4 opleidingsweek en een lesgeefweekend. Als je deze drie momenten hebt doorlopen, ben je klaar om les te geven. De opleiding zal er een stuk serieuzer aan toe gaan dan dat je gewend bent van tijdens de zomerweken. Dit alles is om jou op een zo hoog mogelijk eigen vaardigheidsniveau te krijgen; een voorwaarde die je nodig gaat hebben om samen de mooiste en leerzaamste zomerweken te kunnen creëren!

Het PI-weekend
Om de kwaliteit van de combinatie leren en plezier maken te waarborgen, zal er een selectie plaatsvinden tijdens het PI-weekend. Tijdens dit weekend zal er (naast het huidige zeilniveau voor de potentiële instructeurs) gekeken worden naar je sociale capaciteiten, inzicht en leercurve. Op basis van deze drie punten wordt er been selectie gemaakt waarvan de uitslag op zondagmiddag bekend gemaakt wordt. Indien je geselecteerd wordt (of al geselecteerd bent tijdens een voorgaand PI-weekend), dan zal je als potentiële instructeur doorgang krijgen tot de rest van de opleidingsweek. Mocht je niet geselecteerd worden, dan houdt hier de opleiding helaas voor jou op. Uiteraard staat het je vrij om het later nog eens te proberen.

De CWO 4 opleidingsweek
Wanneer je door de selectie heen bent, heb je twee opties om de instructeursopleiding te volgen; in de week aansluitend aan het PI-weekend of in de mei-week 2019. Tijdens deze opleidingsweek wordt er getraind naar CWO 4 niveau. Kort gezegd houdt dit niveau in dat je in alle weersomstandigheden veilig, net, doelmatig en zelfstandig van a naar b kan zeilen of windsurfen. De training zal worden georganiseerd door de trainers. Dit zijn instructeurs die jarenlang ervaring hebben opgebouwd met het zeilen of windsurfen en daarnaast lesgeven op het allerhoogste niveau. Uiteraard zijn zij CWO-gecertificeerd om op dit hoge niveau les te mogen geven.

Het lesgeefweekend
Als je je CWO 4 (of minimaal CWO 3) hebt behaald, word je uitgenodigd voor de lesgeefdagen. Hierin word je onder persoonlijke begeleiding van een zeer ervaren instructeur op het gebied van lesgeven klaargestoomd voor de lesweken die komen gaan. Na dit weekend mag je jezelf gecertificeerd CWO-instructeur noemen en krijg je je instructeursdiploma.

Beschikbaarheid

Goed opgeleide instructeurs zijn de belangrijkste basis voor het succes van onze zeilscholen en het plezier dat onze deelnemers beleven. Een goede opleiding voor onze instructeurs vinden wij daarom erg belangrijk. Wij investeren daarom graag in de kwaliteit van onze instructeurs en nemen het grootste deel van de opleidingkosten voor onze rekening. Wij vragen daarvoor terug dat je de eerste 2 jaren minimaal 3 weken per jaar beschikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld een week in het najaar zijn en twee weken in de zomer. Of 3 hele weken in de zomer: hoe het jou uitkomt! We vragen dit omdat op deze manier niet alleen jij als instructeur enorm kan groeien door de ervaring die je opbouwt, maar ook wij samen als zeilschool. Mocht dit voor jou het komende jaar een probleem zijn, neem dan contact met ons op, zodat wij voor jou persoonlijk kunnen bekijken hoe we goede afspraken kunnen maken. Meer weken draaien is natuurlijk altijd mogelijk en daarmee kan je nog sneller ontwikkelen als instructeur.

Kosten
De kosten voor een opleiding zijn aanzienlijk. Bij Vinea vinden wij het erg belangrijk dat onze staf goed is opgeleid, daarom investeren wij graag in de opleiding en betalen wij driekwart zelf. De bijdrage die wij van jullie vragen is € 400,-. Daarvoor krijg je van ons 8 dagen training, een examen en een lesgeefweekend in het voorjaar. In die dagen zit ook de theorieopleiding en het afronden van jouw instructeursbevoegdheid.

Mocht het zo zijn dat je het selectieweekend niet doorkomt, dan krijg je het bedrag van de opleiding exclusief het Pi-weekend terug.

Lees meer
Vanaf 75,- 10 & 3 & 8 dagen

In het kort

 • Instructeursopleiding
 • Zeilschool Us Hiem
 • Praktijk- en theorie-examen
 • Het behalen van je CWO IV
 • Training en begeleiding van zeer ervaren instructeurs
 • Een ervaring voor het leven
 • Beschikbaarheid minimaal 2 jaar 3 weken
 • Word Vinea instructeur!
 • Uitgebreide opleiding
 • CWO-gecertificeerd