WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Om nooit te vergeten!!

10 tips voor het bewaren van jouw mooiste vakantieherinneringen

10 tips voor het bewaren van jouw mooiste vakantieherinneringen

Op vakantie gaan is altijd hartstikke leuk. Je beleeft de mooiste avonturen met je vrienden en familie, je ontdekt de gekste dingen en je maakt vooral veel herinneringen voor het leven. Hoe zorg je er nou voor om zo lang mogelijk van deze momenten te blijven genieten? In deze blog geven wij jou de 10 beste tips voor het bewaren van jouw mooiste vakantieherinneringen.


#1 Iphone terugblik

De Iphone-gebruikers onder ons hebben geluk (Sorry Android gebruikers). Apple heeft namelijk een functie in de fotogalerij waarbij jouw data wordt gebruikt om zo een terugblik van jouw vakantie in elkaar te zetten. Zo kijkt Apple naar de locaties van je foto’s en voegen ze er ook nog een muziekje aan toe. Nu kun jij lekker nagenieten van jouw vakantie!

Je vindt deze terugblikken wanneer je naar je Foto’s app gaat. Ga vervolgens onderaan je scherm naar de knop ‘voor jou’. Wanneer je hierop klikt, kun je links onderaan je scherm op een muziekicoontje klikken en zo je terugblik aanpassen naar jouw wensen. Je kunt zelf ook extra foto’s toevoegen aan deze terugblikken zodat je hier meer vakantieherinneringen in kunt verwerken.

Je kunt dit album voor jezelf houden of delen met je vrienden en familie. Een leuke digitale manier om jouw herinnering te bewaren.

vakantieherinneringen iphone terugblik

#2 Scrapbook/Journal bijhouden

Vind jij het leuk om een fysiek fotoboek te maken waar jij al jouw herinneringen in kan plakken? Dan is dit dé manier voor jou om jouw vakantieherinneringen te koesteren. Je kunt dit net zo uitgebreid maken als jij wilt. Ben je goed in tekenen? Versier de pagina’s met tekeningen en doodles. Ben jij meer van het knippen en plakken? Maak dan een heel knutselwerk van jouw scrapbook. Decoreer de pagina’s met tickets, bonnetjes stickers en meer fysieke souvenirtjes die jij hebt meegenomen van jouw reis.

Versier pagina’s per dag met foto’s, grappige uitspraken of momenten die op die dag zijn gebeurd. Maar plak ook toegangskaartjes van musea die je bezocht hebt, tickets van de trein of bonnetje van het cozy restaurantje waar je gezeten hebt tijdens te lunch. Tip: wees nog creatiever! Neem je scrapbook mee, maak met jouw gelekte koffiekopje een cirkel-afdruk in het boekje, neem een blad of bloemetje mee en plak die erin en laat je creativiteit gaan.

Ben jij toch niet zo creatief aangelegd? Dan kun jij er ook voor kiezen om jouw fysieke foto’s in een insteek fotoboek te doen. Zo heb je toch een leuk fotoboek met vakantieherinneringen zonder dat het al te veel moeite kost.

vakantieherinneringen scrapbook

#3 Apps

Voor het bijhouden en nabeleven van jouw vakantieherinngeren zijn er verschillende apps die jij hiervoor kunt gebruiken.

Polarsteps
Bij Polarsteps wordt jouw reis bijgehouden door de GPS in je telefoon. Hierdoor kan jij jouw rondreis makkelijk terugkijken in de app en delen met anderen. En om het nog leuker te maken kan je zelf foto’s en stukken tekst toevoegen in de app. Hiermee creëer je een reisverslag en blog in één. Superleuk om te delen met anderen, of om te bewaren voor jezelf.

Travello
Travello wordt ook wel gezien als hét Social Media platform voor reizigers. Met de app Travello kun je reisblogs bijhouden en bewaren door middel van foto’s en stukken tekst. Deze reizen kun je vervolgens gemakkelijk delen met andere reizigers die deze app gebruiken.

In Travello is het ook mogelijk om reizen te boeken tegen voordelige prijzen. Laat je inspireren door de avonturen van medereizigers en deel vooral jouw beste vakantieherinneringen met anderen. En ben je niet zo’n fan van het delen van jouw reis? Dan heb je een leuke reisblog voor jezelf gemaakt.

1 second everyday

De naam zegt het al een beetje, bij deze app maak je elke dag een video van 1 seconde. Aan het einde van je reis kun je met de app alle video’s heel makkelijk aan elkaar plakken. Hierdoor heb jij een superleuke video van jouw reis zonder dat je deze hoeft te editen. Denk er wel aan dat je veel clips van 1 seconde nodig hebt om een langere video te creëren, maar met een superleuke vakantie is dat vast niet heel lastig.

De app werkt als volgt je krijgt notificaties van de app om niet te vergeten dat je een video moet maken vandaag, hierdoor kun je op de meest random momenten herinnerd worden en dan een moment wat op dat moment niet veel lijkt voor te stellen, als mooie vakantieherinnering terugzien in je eindvideo.

vakantieherinneringen polarsteps

#4 Delen op Social Media

Hoe leuk is het om jouw herinneringen te bewaren en om deze meteen te delen met jouw vrienden? Gelukkig bestaat Social Media deze dagen en kun jij dit op de normale maar ook op een creatieve manier aanpakken.

Post een reeks van jouw leukste foto’s, maak een leuke collage in je story of ga jij toch liever voor een aftermovie van jouw trip? Het leuke van Social Media is dat je vrij bent om te doen wat jij leuk vindt. Daarbij koester je ook nog eens de beste herinneringen voor jezelf maar deel je ze ook meteen met je vrienden en familie.

Natuurlijk is dit de meest obvious manier voor het bewaren en delen van jouw herinneringen, maar met de volgende tips kun je deze nog leuker maken.
Voeg je locatie toe en tag alle vrienden die erbij waren. Ook kun je muziek toevoegen die bij de vakantie past. Gebruik leuke captions onder de posts en gebruik veel hashtags. Wij hebben een overzicht gemaakt van leukste captions voor verschillende vakanties.

Binnen de Social Media platformen kun je ook herinneringen terugzien. Zo krijg je via Snapchat een notificatie als er herinneringen van jouw opgeslagen snaps te zien zijn. En met Instagram krijg je de optie om jouw post van een jaar geleden terug te zien en opnieuw in je stories te delen om zo lang mogelijk van je herinneringen te blijven genieten.

vakantieherinneringen scrollen telefoon

#5 Digitaal fotoboek

Voor mensen die wat minder tijd aan hun vakantieboek willen besteden, bestaat er ook een eenvoudige digitale optie. Deze boeken zijn super makkelijk te ontwerpen. Er zijn verschillende sites waarmee je dit mogelijk is. Misschien ken jij de bekendste wel, albelli. Met albelli is er veel mogelijk als het gaat om het ontwerpen van fotoboeken. Er zijn standaard templates die jij in kunt vullen met je eigen foto’s maar je kunt ook gebruik maken van de albelli Smart Assistant. Deze tool slaat dubbele of onscherpe foto's simpelweg over en maakt voor jou de optimale indeling. Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag. Zo kun je kiezen uit leuke achtergronden, teksten erbij schrijven in verschillende lettertypen, de foto’s in leuke vormen zetten en nog veel meer. Kom je er niet uit? Kijk dan op het Youtube account van de albelli club, waar de oprichtster van deze fanclub met behulp van video's uitlegt hoe jij de mooiste designs maakt.


Wil jij dit zelf uitproberen met jouw mooiste vakantieherinneringen? Dan hebben wij leuk nieuws voor jou! Met de kortingscode VINEALBELLI30 kun jij 30% korting krijgen op fotoboeken bij albelli t/m 19 november 2023. Dit maakt het maken van je eigen fotoboek een stuk leuker natuurlijk.

vakantieherinneringen fotoalbums

#6 Fysieke spullen?

Tijdens jouw vakantie heb jij vast wel een paar fysieke souvenirs verzameld zoals stenen en schelpen maar misschien ook wel kaartjes, trein tickets of bonnetjes. Deze fysieke souvenirs zijn superleuk om te bewaren zodat je ook in je dagelijkse leven herinnert kan worden aan je vakantieavonturen. Je kaartjes, treintickets en bonnetjes kun je lekker in je scrapbook plakken. Heb je dingen zoals stenen en schelpen? Hier kun je ook creatief mee aan de slag. Maak er een ketting of armband van, schilder je stenen of verwerk ze mooi in je huisdecoratie.

Herinneringenmuur
Een manier om deze fysieke objecten te bewaren is door ze op een prikbord of magneetbord te hangen. Hiermee creëer je een soort herinneringen muur. Heb je mooie kaartjes of posters gescoord van je locatie? Lijst ze in en maak er een mooie collage van.

Herinneringen pot

Neem jij graag spullen mee zoals schelpjes, stenen of zand? Dan kun je deze op een leuke en makkelijke manier opbergen. Je kunt deze namelijk in glazen potten doen. Om de boel nog leuker te maken kun je etiketten erop plakken met de locatie en het jaar.

vakantieherinneringen aan muur

#7 Quote compilatie

Tijdens de vakantie worden altijd talloze leuke dingen gezegd die je kunt noteren als een quote. Tijdens de reis kun je de quotes verzamelen en er op het einde een compilatie van maken. Schrijf ze in een boek, noteer ze in je notities, maak leuke illustraties of plak er foto’s bij. Elke keer als jij deze quotes terugleest denk jij weer terug aan deze magische vakantie.

Deze quotes kun je vervolgens ook weer toevoegen aan je fotoboek

#8 Aan de muur

Elke dag herinnerd worden aan jouw leukste reizen? Wakker worden en meteen de leukste vakantiefoto’s zien? Daar weten wij een leuke manier voor. Foto’s kun je ook ophangen aan de muur waardoor je deze elke dag kunt bewonderen. Zo kun je deze op een canvas afdrukken maar ook op een aluminiumplaat of plexiglas. Het leuke hiervan is dat je deze op de muur kunt hangen en je hiermee dagelijks herinnerd wordt aan jouw vakantieavonturen.

Bij Albelli kun jij ook decoratie voor aan jouw muur ontwerpen. Zo kun je losse foto’s laten printen of collages maken. En het allerleukste? Je hebt deze mooie wanddecoraties al voor een lage prijs.

vakantieherinneringen scrapbook quotes

#9 Playlist

Heb je wel eens dat je een nummer hoort en daarbij aan bepaalde momenten terugdenkt? Muziek is een goede manier om jouw herinneringen te herbeleven. En wat is er nou leuker dan een hele playlist maken met al deze nummers waardoor jij jouw leukste herinneringen kunt blijven herbeleven.

En weet je wat nog leuker is? Je kunt op Spotify een gedeelde Playlist maken waardoor je samen met je vrienden nummers kunt toevoegen en je zo een gezamenlijke Playlist met jullie vakantieherinneringen hebt. Maak je playlist van tevoren zodat jouw vakantieherinneringen gemaakt worden op de muziek.

#10 Reünie

En dan is het zover, na het herbeleven van al jouw vakantieherinneringen kickt het in. De heimwee, het gemis en het enige wat jij nu nog wilt is teruggaan naar die fantastische tijd. Organiseer een leuke avond met degene met wie je op vakantie was om lekker bij te kletsen. Hierbij kun je je playlist aanzetten, de mooiste vakantiefoto’s bekijken en de leukste vakantiequotes ophalen. Duik met z’n allen de stad in, ga ergens lekker eten en zo zijn er nog veel meer dingen die jij kunt doen met je vrienden waardoor jullie de leukste vakantieherinneringen kunnen ophalen met elkaar.

vakantieherinneringen reunie groepsfoto

Na het lezen van deze blog heb jij hopelijk genoeg ideeën om jouw leukste vakantieherinneringen te bewaren. Hiermee is elke vakantie een feestje en kun jij deze voor altijd nabeleven.

Andere blogs