WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Hoe maak je de allerlekkerste marshmallow ?

Marshmallows roosteren op zomerkamp

Kamperen, kampvuurtje en... marshmallows! Die laatste horen er gewoon bij toch?! Tijdens onze zomerkampen roosteren we maar wat graag deze rondje spekjes boven een kampvuur. Maar hoe maak je nou de allerlekkerste marshmallows? Wij vertellen jou precies hoe zodat jij deze zomer hoge ogen gooit tijdens jouw kampeertripje of jongerenvakantie!

Stukje history

Als eerst een stukje geschiedenis. Het schijnt namelijk dat er al marshmallows werden gegeten rond 2000 jaar voor Christus. Eerst door de Grieken en Romeinen en daarna in het oud Egypte (wel alleen door koningen en goden.) Je moet je natuurlijk wel even voorstellen dat de marshmallows er niet zo uitzagen zoals ze er nu uitzien. Vroeger werden namelijk stukjes van een plant gekookt met honing of suiker of het zoet te maken. Het deel wat ze gebruikten om te eten waren stukjes van de wortel van de plant. De naam van de plant is eigenlijk een heemst, maar wordt in de volksmond de "marshmallow-plant" genoemd. Leuke weetje! Wist je dat marshmallows vroeger werden gegeten tegen verkoudheid en keelpijn?!

zomerkamp, dagkamp, meiden

Wayyy back

Pas vanaf 1850 begon het meer te lijken op wat wij nu hebben. De Fransen gebruikten het sap van de marshmallow-plant en mengden dit met eieren en suiker, tot ze een schuimige, marshmallow-achtige substantie overhielden. Die goten ze dan in een langwerpige vorm die was bestoven met maizena (een soort bloem). Daarna moesten de marshmallows 1 à 2 dagen drogen. Op dit moment gebruiken ze de plant niet meer, maar maakten ze gebruik van gelatine. Dat was makkelijker om op grote schaal te produceren. Maarrr... hoe maak je marshmallow?

zomerkamp, dagkamp, meiden

De perfecte marshmallow-techniek

Onze favoriete manier om marshmallows te eten: prik ze op een lange, houten stok en hou ze boven het vuur van een kampvuur. De binnenkant van de marshmallow smelt en wordt lekker zachter, terwijl de buitenkant een beetje knapperige wordt. Echt megalekker! Maar hoe maak je nu de allerlekkerste marshmallows tijdens jezomerkamp? Als eerst prik je met een (saté)prikker in de marshmallow en zorg dat die goed vastzit, je wilt natuurlijk niet dat die van je stokje afglijdt. Daarna zorg je er voor dat het vuur waar boven je de marshmallow roostert goed warm is. Hou je stokje met de marshmallow boven het vuur zonder dat het vuur word aangeraakt. Begin dan rustig met het stokje te draaien zodat de marshmallow aan elke kant even lang boven het vuur heeft gehangen. Hierdoor is de marshmallow aan elke kant even bruin, smeuïg en warm! Zo maak je het beste marshmallow.

zomerkamp, dagkampen, strandvakantie

Vineastische marshmallows

Ben jij nou niet mee op een Vinea jongerenkamp, maar ben je thuis? Thuis kun je ook een soort marshmallows maken. S ’mores, heet dat. Pak een ovenschaal en leg er chocolade in naar keuze (natuurlijk niet te weinig!) , daarna leg je de marshmallows er bovenop. Doe de ovenschaal onder de voorverwarmde grill totdat de marshmallows en de chocolade is gesmolten. Als het helemaal klaar is en op tafel kan, zet er dan lekker simpele koekjes bij zoals Mariabiscuitjes en dippen maar!

Meiden, vakantiekamp, zomerkamp