WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Ponykamp zonder rijervaring

Ponykamp zonder ervaring: kan ik mee op kamp?

Voor veel paardenliefhebbers is ponykamp een droom die uitkomt: elke dag naar de manege om te knuffelen met schattige pony’s en te helpen met de verzorging. Maar wat als je nog nooit hebt paardgereden? Ponykamp zonder ervaring: kan ik mee op kamp? In deze blog geven we antwoord op deze vraag.

Ponykamp zonder ervaring

Goed nieuws! Bij Vinea kun je kiezen tussen ponykampen voor beginners en voor gevorderden. Het ponykamp voor beginners is geschikt voor álle beginners. Je kunt dus mee als je wel eens een paar lessen hebt gehad, maar ook als je nog nooit op een paard hebt gezeten. Het paardrijden moet je wel leuk lijken natuurlijk. Je krijgt namelijk elke dag rijles. Ook leer je de basis, zoals het opzadelen van je paard en alles wat er moet gebeuren op de manege. Je wordt deze week helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van paarden en pony’s, wat het een perfecte kennismaking maakt!

meisje op ponykamp

Stap voor stap

Binnen de groep met beginnende ruiters kan ook nog niveauverschil zitten. Daarom wordt aan het begin van het ponykamp gekeken wat de ervaring is van alle deelnemers. Zo kunnen de lessen zo goed mogelijk worden aangepast op ieders niveau. Vinea werkt samen met professionele maneges waar hele ervaren instructeurs rondlopen. Zij zorgen dat je een paard krijgt wat bij je past en dat je stap voor stap vertrouwd raakt met het paard en alles wat met het rijden te maken heeft. Je bent dus op ponykamp zeker in goede handen voor je eerste paardrijervaring.

Helpen met de verzorging

Omdat je elke dag naar de manege gaat, kun je met een ponykamp voor beginners in één week heel veel leren. En dan bedoelen we niet alleen het rijden zelf. Je gaat ook helpen bij de verzorging van de pony’s en paarden, zoals het borstelen, in de wei zetten, en het schoonhouden van de stallen. Daarnaast doe je trouwens nog een heleboel andere leuke (paardgerelateerde) activiteiten.

knuffelen met paarden op ponykamp

Wat als je geen ruiterkleding hebt?

Als je nog nooit hebt paardgereden, heb je waarschijnlijk ook geen kleding voor het paardrijden. Gelukkig is dat helemaal geen probleem. Je hoeft niet speciaal voor deze vakantie kleding aan te schaffen. Laarzen of goede schoenen met een hakje en een broek waarin je goed kan bewegen zijn voldoende. De cap regelen wij voor je, als je die niet hebt.

Dus, vind jij paarden te gek en lijkt het je leuk om te leren rijden? Ook al heb je het misschien nog nooit gedaan? Je hoeft je daardoor dus zeker niet tegen te laten houden. Iedereen kan mee met Vinea op ponykamp voor beginners. Het is zelfs een hele goede manier om kennis te maken met deze wereld en te ontdekken of het wat voor je is. Wij hebben ponykampen voor beginners in het bos of aan de kust. Welke kies jij?

Als het je eerste keer kamp ooit wordt, lees dan ook zeker even onze tips om het meeste uit je kamp te halen.