WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Voor ieder wat leuks

5 leukste wintersport activiteiten naast skiën en snowboarden

De zomer komt ten einde en de winter komt steeds sneller in zicht. De perfecte tijd om jouw wintersport reis te boeken natuurlijk. Ben jij een ster in skiën en snowboarden? Dan weten we jou te vinden op de piste. Maar ook voor de mensen die hier niet van houden is er genoeg te beleven in zo’n week.
In deze blog vertellen wij de 5 leukste wintersport activiteiten naast skiën en snowboarden.

meiden omarmen

Fatbiken

Ben jij een fan van fietsen of mountainbiken? Dan is fatbiken echt iets voor jou! Een fatbike is een mountainbike die geschikt is voor de sneeuw. Doordat deze fietsen extra dikke banden hebben, heb je meer grip in de sneeuw en kun je zonder moeite van de piste af.

Meestal doe je fatbiken onder begeleiding van ervaren gids. Ook kan het alleen op momenten dat de piste gesloten is voor andere wintersporters omdat je anders elkaar in de weg zit.

Rodelen

Rodelen is en luxe woord voor sleeën en dit is natuurlijk een echte classic. En waarschijnlijk heb jij dit hartstikke vaak gedaan als kind maar dit is toch anders. Hier kan je rodelen van de sneeuwpiste af. Of je nou met vrienden of familie gaat, het belooft een spannend avontuur te worden!

Zorg er wel voor dat je de juiste kleding aan hebt bij het rodelen, dat je goed op de slee zit voor het rodelen en dat je goed weet hoe je moet remmen en sturen. Ben jij echt een ster in rodelen? Kijk dan of je overdag wilt, of juist ’s nachts in het donker wilt rodelen.

rodelen 'nachts

Wandelen in de sneeuw

Wil je een beetje van de omgeving zien op een andere manier dan op een ski of slee? Maak dan een wandeling door de sneeuw. Helaas gaat dit niet zomaar en heb je speciale sneeuwschoenen nodig hiervoor. Dit zijn schoenen met een plaat eronder. Deze zorgen ervoor dat je gewicht verdeeld wordt over een groter oppervlak, waardoor je minder snel door de sneeuw kan zakken. Ook zitten er ijzeren pinnen aan zodat je niet gemakkelijk uit kan glijden op gladde stukken.

Of je nou alleen op avontuur gaat, met vrienden of familieleden; het belooft een fantastische tocht te worden!

Sauna

Ben jij geen fan van actie en avontuur of heb jij een lange dag op de piste gehad? Dan ben jij vast toe aan een flinke portie ontspanning. Nee, dit doen we niet door in het huisje te zitten met een warme chocomel (alhoewel dat ook behoorlijk lekker is) … Maar nee, échte ontspanning heb je natuurlijk bij een sauna. Laat je spieren ontspannen en je zorgen wegglijden.

lopen door sneeuw

Après ski

Dit is misschien wel de meest bekende wintersport activiteit buiten het sporten om en dat is de Après ski. De beste manier om jouw dag in de sneeuw af te sluiten. In het Frans betekent Après ski ook ‘na het skiën’.

Tijdens de après ski kun je lokale gerechten proberen zoals schnitzels, kaasfondue en Kaiserschmarren. De après ski is niet alleen een leuke tent om te eten, maar het is ook dé plek voor het tofste feestje met jouw vrienden en familieleden.

Vinea snowcamp

Je kunt op eigen houtje op Wintersport reis gaan, maar je kunt ook natuurlijk mee op een Vinea snowcamp. Tijdens deze reis ga je skiën of snowboarden maar kun je ook andere activiteiten doen door bijvoorbeeld mee te gaan tijdens het rodelen, een wandeling maken door de sneeuw of lekker een hapje eten en een feestje bouwen in de Après ski.

Of je nou voor het eerst meegaat op snowcamp, of hier al meer ervaring mee hebt het is een onvergetelijke ervaring die jij meemaakt met je familie of al je nieuwe vrienden die gemaakt zijn op reis.