WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Voor 't eerst op snowcamp?

Beginner ski tips voor beginnende skiërs en snowboarders

Ga jij voor het eerst leren skiën of snowboarden? Goede keus, want wintersport is fantastisch! Om jou niet helemáál als noob de piste op te sturen, geven we je graag vast wat beginner ski tips mee. Met de juiste voorbereiding en een flinke dosis enthousiasme kun jij binnen de kortste keren de bergen trotseren als een pro.


Neem de juiste spullen mee

First things first: als je de juiste spullen bij je hebt, kan het daar in ieder geval niet aan liggen. We schreven hier eerder al een blog over waarin we uitgebreid vertellen welke spullen je nodig hebt op snowcamp en waar je op kunt letten.

Snowcamp voor jongeren

Kies de juiste uitrusting

Naast goede skikleding en andere essentials, is natuurlijk je ski- of boarduitrusting heel belangrijk. Bij skiën zijn goede ski's, stokken en skischoenen essentieel, terwijl snowboarders natuurlijk een snowboard en snowboardschoenen nodig hebben. Als je met Vinea meegaat op snowcamp dan kun je deze spullen via ons huren op locatie.

Bij de verhuur weten ze uiteraard waar je op moet letten, maar alvast een tip: zorg dat je schoenen kiest die goed zitten en niet knellen. Krijg je na de eerste dag veel last van je voeten, ga dan terug om de schoenen te ruilen voor een andere maat of model. Dat kan enorm helpen om lekkerder te kunnen skiën of boarden!

Neem les

Goed, dit ligt voor de hand, maar het is te belangrijk om het niet te noemen: heb je nog geen (of nauwelijks) ervaring, neem dan les! En dan niet maar eentje, maar gewoon de hele week. Dat is echt de beste manier om het skiën of snowboarden goed onder de knie te krijgen. Ga je zelf wat aanklooien, dan is de kans groot dat je jezelf dingen verkeerd aanleert. Áls het je al lukt… Niet eigenwijs zijn dus maar gewoon gaan met die banaan, in pizzapunt achter de ski-instructeur aan. Iedereen is ooit zo begonnen!

Skiles op snowcamp

Bereid je spieren voor

Of je nou gaat skiën of snowboarden, je zult ongetwijfeld spieren gebruiken die je normaal misschien amper gebruikt. Dat betekent dat (flinke) spierpijn op de loer ligt. Gelukkig kun je daar makkelijk wat aan doen, door ouderwets stretchoefeningen te doen van tevoren en je spieren vast op te warmen. Of, nog beter: neem vóór je snowcamp alvast een keer een les in een indoor sneeuwhal om je spieren vast een beetje te trainen.

Wees niet bang om te vallen

Vallen hoort erbij als je een beginner bent, dus maak je geen zorgen als het je overkomt. Het belangrijkste is om op te staan, jezelf af te kloppen en weer verder te gaan. Oefening baart kunst, en voor je het weet zul je als een pro over de pistes glijden!

Snowboarders in de sneeuw op snowcamp

Geniet van de omgeving

Onthoud dat wintersport niet alleen draait om techniek en prestaties, maar ook om plezier maken! Je bent in een supermooie omgeving met adembenemende uitzichten, dus vergeet niet om af en toe ook lekker om je heen te kijken. Geniet van de frisse berglucht en natuurlijk de gezellige après-ski!

Ga mee op Vinea snowcamp

Klaar om je eerste stappen te zetten in de wereld van skiën of snowboarden? Ga voor een onvergetelijke ervaring en kies voor een Vinea snowcamp! Deze wintersportvakanties voor jongeren bieden de perfecte omgeving om het skiën en boarden op een leuke manier te leren. Samen met leeftijdsgenoten, dus het wordt ook nog eens megagezellig. Onze eigen ervaren instructeurs staan vol enthousiasme klaar om je te begeleiden en van jou een topskiër of -boarder te maken.

Dit wordt jouw winter vol avontuur, gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Wij hopen je te zien op de pistes! Keep calm and ski on!