WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Handige spullen voor outdoorkamp

Tas inpakken voor outdoorkamp? Dit moet je meenemen

Ga jij binnenkort op outdoorkamp? Hopelijk heb je er net zoveel zin in als wij! Je bent vast benieuwd welke spullen je mee moet nemen. Want met een goede voorbereiding haal jij het meeste uit je kamp. Daarom sturen we ook altijd een handige paklijst voor het kamp begint, met de spullen die je nodig hebt. In deze blog vertellen we je vast waar je rekening mee kunt houden, en welke extra dingen ook nog handig kunnen zijn. Let’s go!

outdoorkamp, actie, ardennen, zomerkamp

Outdoor = vies worden

Tijdens een outdoorkamp ben je natuurlijk lekker veel buiten in de natuur. Je gaat stoere activiteiten doen als mountainbiken, klimmen, en allerlei gave spellen in het bos. Grote kans dat je kleren én schoenen daarbij niet altijd schoon blijven. Pak dus niet je nieuwste kleding en hagelwitte schoenen in. Kies liever voor kleding en schoenen waarbij het niet zoveel uit maakt als het nat of vies wordt. Want het zou toch jammer zijn als je je, vanwege je kleding, in zou moeten houden tijdens de activiteiten.

Na zonneschijn... komt soms regen

We hópen natuurlijk op een outdoorkamp met mooi zonnig weer. Maar het kan ook anders lopen. Het is goed om te weten dat ook bij minder weer de activiteiten gewoon doorgaan. We zijn gelukkig niet van suiker! Goede regenkleding is dan wel zo fijn, dan heb je al veel minder last van de regen. Denk ook aan een extra paar schoenen, zodat je niet hoeft blijven lopen soppen in je schoenen als een paar nat is geregend.

Kanoën tijdens een outdoorkamp

Lekker lopen zonder blaren

We raden bij al onze kampen aan dat je goed zittende schoenen meeneemt, waar je lekker op kunt lopen. Maar bij een outdoorkamp is dit nog wel éxtra belangrijk. We gaan natuurlijk veel actief bezig zijn dus je zult bij dit kamp wat meer lopen, rennen en bewegen dan bij andere zomerkampen.

Ook hierbij zijn nieuwe schoenen niet aan te raden, want daarin krijg je misschien eerder blaren. Niet waar je op zit te wachten tijdens een gave hike of bivaktocht! Let op: bij sommige activiteiten zijn dichte schoenen zelfs verplicht, dus zorg dat je die sowieso bij je hebt.

Dagrugzak en waterfles

Een kleine rugzak is handig om persoonlijke spullen mee te kunnen nemen wanneer we op pad gaan. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril, pet en waterfles. Vooral een waterfles is heel belangrijk, zodat je altijd wat te drinken hebt wanneer je actief bezig bent. Eventuele speciale spullen die nodig zijn voor een bivak, zoals de tassen die je hier op de foto ziet, hebben wij voor je.

op bivak tijdens een outdoorkamp

Zwemkleding

Bij veel van onze kampen staat zwemmen op het programma. Maar ook als dat niet zo is, is het slim om zwemkleding in te pakken. Komen we dan ergens een leuke zwemplek tegen, dan kun je in ieder geval alsnog een duik nemen! Of misschien beginnen we wel een watergevecht bij warm weer… Vergeet ook trouwens je strandlaken of grote handdoek niet om lekker op te kunnen liggen!

Anti-muggenproduct

Bzzzz… Word jij snel geprikt door muggen? Neem dan zeker een spray mee tegen muggen en insecten. Want waar natuur is, zijn vaak ook veel muggen (helaas). Een zalfje tegen de jeuk voor wanneer je wel geprikt wordt kan ook geen kwaad.

kamperen, tentenkamp, outdoorkamp

En verder…

Voor een aantal dingen is het afhankelijk van naar welk kamp je precies gaat, wat je verder nodig hebt. Ga je kamperen, dan zul je bijvoorbeeld ook een slaapzak en kussen mee moeten nemen. Check hiervoor de paklijst die je van Vinea krijgt.

Soms bedenkt de reisleiding een thema of speciale activiteit voor de kampweek. Dan word je misschien nog gevraagd om specifieke spullen mee te nemen die daarbij passen, zoals bijvoorbeeld verkleedkleren. Hou dus goed de berichten in de gaten die je van ons krijgt voorafgaand aan jouw outdoorkamp, zodat je geen belangrijke informatie mist. Lees ook onze andere tips voor het inpakken van je tas voor kamp. Daar lees je nog meer dingen waar je rekening mee kunt houden.

Weet je nog niet of een outdoorkamp wat voor jou is? Lees dan hoe wij onze outdoorkampen afstemmen op verschillende leeftijden!