WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

De voordelen van alleen of samen op vakantie

De voordelen jongerenvakantie: Alleen of samen met vrienden?

Ben je van plan op jongerenvakantie te gaan met Vinea? Dan is het goed om te bedenken of je in je eentje mee wil of juist samen met vrienden. Beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Daar hebben we het over in deze blog, zodat jij een goede beslissing kunt maken. Laten we kijken naar de voordelen jongerenvakantie en overwegingen van een 'vrienden vakantie' versus 'alleen op vakantie'.


Voordelen van een jongerenvakantie met vrienden

Er valt van alles te vertellen over hoe leuk het is om samen met vrienden op jongerenvakantie te gaan. We vatten de drie dingen samen die volgens ons het belangrijkst zijn.

Vertrouwde gezichten

Als je samen met vrienden op vakantie gaat, heb je gelijk al een aantal mensen die je kent. Dat zorgt voor een vertrouwd gevoel, waardoor je je waarschijnlijk sneller op je gemak zal voelen tijdens de vakantie. Je weet dan in ieder geval zeker dat je dingen samen kunt doen met mensen waarmee je een klik hebt.

Gezellig chillen tijdens een vrienden vakantie

Gedeelde interesses

Ga je samen met je vrienden op jongerenvakantie, dan kun je kiezen voor een vakantie met activiteiten die passen bij jullie gemeenschappelijke interesses en voorkeuren. Of het nu gaat om avontuurlijke buitensporten, cultuur snuiven of gewoon relaxen aan het strand. Hoe leuk om de dingen die je samen graag doet, nu (ook) op vakantie te doen!

Vriendschap versterken

Van een vrienden vakantie samen wordt jullie vriendschap nog sterker. Je maakt samen van alles mee en creëert zo waardevolle herinneringen. Doordat je veel tijd samen doorbrengt, zul je ook sneller echt goede gesprekken kunnen voeren met elkaar. Zo leer je elkaar nog beter kennen. Lees ook deze blog met nog meer redenen om samen met vrienden op vakantie te gaan!

Vriendinnen samen op jongerenvakantie strand

Voordelen van alleen op vakantie gaan

Persoonlijke groei

In je eentje meegaan op een jongerenvakantie betekent vaak uit je comfort zone stappen. Dit is een uitstekende gelegenheid om jezelf beter te leren kennen en te groeien als persoon. Je wordt uitgedaagd om zelfstandig beslissingen te nemen, je eigen grenzen te stellen en nieuwe dingen te proberen. Wanneer je geen vertrouwde vrienden bij je hebt om op terug te vallen, ben je even echt op jezelf aangewezen. Dit zal je zelfvertrouwen vergroten.

Surfen tijdens  een jongerenvakantie

Nieuwe vriendschappen

Wanneer je alleen op vakantie gaat, sta je meer open voor het ontmoeten van nieuwe mensen dan wanneer je met vrienden op vakantie bent. Niemand is graag de hele vakantie alleen, dus je zult merken dat het heel makkelijk is om contact te leggen. Voor je het weet heb je nieuwe vrienden gemaakt. Doordat op een jongerenvakantie veel verschillende mensen meegaan, leer je ook mensen kennen buiten ‘je eigen bubbel’. Zo verbreed je je horizon en leer je anders naar de wereld kijken.

Flexibiliteit en vrijheid

Alleen op vakantie geeft je een hoop vrijheid. Het is helemaal aan jou met welke jongerenvakantie je mee wil: waarheen, welke activiteiten, en natuurlijk wanneer. Het kiezen en plannen wordt een stuk makkelijker als je niet met vrienden rekening hoeft te houden. Ook tijdens je vakantie ben je flexibeler. Wanneer je samen met vrienden gaat, zullen zij misschien verwachten dat je vooral dingen met hen samen zal doen. In je eentje heb je dat soort 'verplichtingen' niet en kan je lekker doen waar jij je goed bij voelt.

In deze blog geven we nog meer redenen waarom alleen reizen als jongere geweldig is.

Verklede jongens op jongerenvakantie

Wat vind jij belangrijk?

Of je nu kiest voor een vrienden vakantie of in je eentje mee op jongerenvakantie, beide hebben voordelen. Het één is zeker niet beter dan het ander. Het belangrijkste is om na te denken over wat voor jou belangrijk is voor een fijne en leuke vakantie. Wil je uit je comfortzone stappen en nieuwe mensen leren kennen, of wil je vooral gewoon plezier maken met je eigen vertrouwde vrienden?

Bij onze jongerenvakanties gaan er zowel jongeren alleen mee als vriendengroepjes. Misschien wil je eerst wel eens weten wat voor vakanties er eigenlijk zijn? Check de verschillende soorten jongerenvakanties op een rij of ga gelijk naar ons aanbod Jongerenreizen voor 15-18 of voor 18-25 jaar. Wat je keuze ook wordt, wij zullen er alles aan doen om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen!