WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

met het gezin op vakantie

De 10 leukste spelletjes voor in de auto

Of je nou op vakantie gaat of gewoon een dagje weg, in de auto zitten kan soms lang duren. Nu kun jij je de hele autorit gaan vervelen, films kijken of boeken lezen. Natuurlijk kun je ook leuke spelletjes doen met andere mensen die in de auto zitten leuke spelletjes doen. In deze blog leren we jou de 10 leukste spellen voor in de auto.

Ik ga op vakantie en ik neem mee

In dit spel wordt vooral je geheugen getest. Jullie maken namelijk een lijst met spullen die meegaan op vakantie en dat doen jullie als volgt. De eerste begint met de zin “ik ga op vakantie en ik neem mee… “. Vervolgens noemt diegene een voorwerp wat hij mee zou nemen. In dit geval is dit een tandenborstel

Nu is de volgende aan de beurt en gaat verder. Als eerste moet diegene opnoemen wat er hiervoor gezegd is. “Ik ga op vakantie en ik neem mee een tanden borstel en …”. Vervolgens verzin jij een voorwerp wat jij mee zou nemen. Dit spel gaat net zo lang door tot iemand het fout heeft.

Woordenslang

De woordenslang, deze kan gemaakt worden voor vele verschillende categorieën. De woordenslang werkt als volgt. Stel we maken een slang met als thema dieren dan begint de eerste met het noemen van een dier. Diegene noemt het dier Olifant. Daarna is de volgende aan de beurt en die moet een dier noemen die begint met de laatste letter van het dier ervoor. In dot geval is dat een T dus kun je het dier Tijger noemen.

Het spel gaat net zo lang door totdat niemand meer een dier weet om te benoemen. Dit spel kan gespeeld worden met alle soorten categorieen, dus het zou ook een slang van eten of landen kunnen zijn.

kinderen, auto, lachen

Geen ja, geen nee, geen euh

Hier heeft iedereen vast wel eens van gehoord, maar tijdens dit spel is het verboden om ja nee of euh te zeggen. Een van de deelnemers stelt vragen waardoor de andere deze moet beantwoorden. Tijdens het beantwoorden van deze vragen mag je niet de woorden ja, nee of euh gebruiken. Hoelang houd jij dit vol?

Iemand is het

Iemand is het is een spel waar je volledig je fantasie kunt gebruiken. Het gaat namelijk als volgt; je kiest een persoon uit die in een andere auto zit en je bedenkt hier een verhaal bij. Verzin wie het is, waar diegene heen gaat, met wie ze daarheen gaan en waarom.

Het leuke is dat er oneindig veel te verzinnen is voor personen in andere auto’s waardoor jij nog lang niet uit gefantaseerd bent.

30 seconds

30 seconds is bekend als een bordspel, maar er zijn een aantal manieren waardoor jij dit kunt spelen in de auto. Bij 30 seconds wordt jouw kennis getest. Je krijgt een kaartje erop met 5 namen. Jij mag deze namen niet zeggen, maar je kan wel een beschrijving geven. De andere speler moet deze namen proberen te raden door middel van deze beschrijving. 30 deconds kan ook gespeeld worden met de app. Deze is gewoon te downloaden via de appstore en de playstore. Wie geeft de beste beschrijvingen en wie raad de meeste namen?

familie, buitenauto

Verhaalronde

Tijdens de verhaalronde verzin je een verhaal. Maar niet zomaar een verhaal, dit verhaal kan alle kanten op gaan. Iedereen voegt om de beurt een zin toe om het verhaal te maken. Dit kan hilarische en onvoorspelbare verhalen opleveren. Laat je creativiteit vooral gaan bij dit spel.

Bingo

Wie is er nou niet bekend met bingo. De meeste kennen het met getallen maat het kan ook zeker op een andere manier. Je kunt zelf een bingokaart maken met dingen die onderweg te zien zijn of onderweg gebeuren. Elke keer als er iets van jouw bingo kaart t zien is of gebeurd mag jij een vakje afstrepen.

Heb jij als eerste een rij vol, dan heb jij bingo! Maar let op, bij een valse bingo moet jij een liedje zingen :P

Raad het lied

Hebben jullie de radio aan tijdens het autorijden? Dan kun je daar een heel leuk spel mee doen; raad het lied. Bij dit spel ga je jouw muziek kennis testen door van elk nummer wat langskomt op de radio de titel en de artiest te raden. En mocht het nou echt een leuk nummer zijn? Ga dan vooral lekker meezingen

gezin, auto

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een raadspel waarbij één iemand de kijker is, en de rest moet raden. De kijker zoekt een object uit dat voor iedereen te zien is. Nadat de kijker een object heeft gevonden mag die zeggen “ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…” (noemt vervolgens de kleur van het gekozen object)

Vervolgens mogen de andere spelers beginnen met raden. Ze mogen vragen stellen en de kijker mag deze alleen beantwoorden met ja en nee. Zodra het object geraden is door een medespeler mag die zelf de nieuwe kijker zijn. Wie is de beste in objecten spotten?

Wie kan het langste zijn mond houden

Dit spel is vaak een favorietje voor de ouders die aan het rijden zijn. Na alle spellen is een beetje rust ook wel lekker in de auto. Daarom kunnen jullie het spel spelen ‘Wie kan het langste zijn mond houden’

Om het spel nog leuker te maken kun je een kleine prijs geven aan de winnaar. Geef de winnaar bijvoorbeeld een lekkere snack.

Met deze spellen hoef jij je niet meer te vervelen tijdens het autorijden. En ook als je niet wint, zijn de spellen er vooral om veel plezier te hebben. Ben jij nog steeds geen fan van lang in de auto zitten? Dan kun jij altijd met de trein op rondreis gaan.