WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

De leukste job die er bestaat

Hoe kun je doorgroeien als kampbegeleider bij Vinea?

Vanaf hoe oud een Vinea kamp begeleiden?

Bij Vinea staat de kampbegeleider vacature het hele jaar door open. We zijn altijd op zoek naar toppers. In eerste instantie meld je je aan voor één zomer, maar de praktijk is dat veel kampbegeleiders jarenlang meegaan. Omdat het zo leuk is, maar ook omdat je je continu kunt blijven ontwikkelen. Er is altijd wel een nieuwe uitdaging te vinden! Hoe dat precies zit, vertellen we in deze blog. 

crew, zomerkamp, jongerenkamp

Welke leeftijd heeft een Vinea-kampbegeleider?

We beginnen even bij het begin. Wil jij reageren op onze kampbegeleider vacature, dan kan dat vanaf 16 jaar. Je kiest direct aan het begin of je watersportkampen wil begeleiden of ander soort kampen. Hier horen namelijk verschillende opleidingen bij. Al in het jaar dat je 16 wordt, kun je je aanmelden voor zo’n interne opleiding: de opleiding tot reisleider, kampstaf op de zeilscholen of zeilinstructeur.

crew, zomerkamp, jongerenkamp

Opleiding

De opleiding is verplicht voor iedereen, ongeacht je leeftijd en ervaring. Je leert namelijk niet alleen over het kamp begeleiden in het algemeen, maar ook specifiek hoe we de dingen bij Vinea doen. Op onze kampen heerst een typische Vinea-sfeer en de kampbegeleiders spelen daar een grote rol in. Tijdens de opleiding leer je alles wat je nodig hebt zodat je goed voorbereid je eerste kamp kunt gaan begeleiden. 

Meer weten? Lees ook: Hoe word je reisleider bij Vinea?

Overwicht

We vinden het belangrijk dat er genoeg leeftijdsverschil zit tussen een kampbegeleider en de deelnemers. Als 17-jarige begin je dus met het begeleiden van kampen voor kinderen van 7 t/m 12. Pas als je zelf wat ouder bent, kun je ook als reisleider mee op jongerenreis. Onder de 21 jaar begeleid je ook nog geen vakanties naar het buitenland, maar ga je als kampbegeleider mee naar kampen in Nederland.

zomerkamp, crew

Activiteiten

Eenmaal aangekomen op de eerste bestemming, kan de rondreis écht beginnen. En dan? Op onze rondreizen voor jongeren krijg je veel ruimte voor eigen invulling. De route en verblijfplaatsen liggen vast, maar wat je op elke bestemming wil zien en doen is aan jou. Wij zorgen dat er verspreid over de reis in ieder geval vast een paar activiteiten geregeld zijn. Die ondernemen we in principe gezellig met de hele groep, maar niks is verplicht. Bij sommige reizen is het ook mogelijk om extra activiteiten bij te boeken. Een goede optie als jij het fijn vindt als het programma al wat meer gevuld is.  

crew, zomerkamp

Van Junior reisleider tot…

Je kunt tijdens je Vinea-carrière doorgroeien en steeds een beetje meer verantwoordelijkheid krijgen. Zo ben je tot je 18e Junior reisleider, wat inhoudt dat je altijd op de groep staat samen met een reisleider die ouder en meer ervaren is. Vanaf 18 jaar ben je geen junior meer. Uiteraard draai je nog steeds altijd samen met een stafteam dus sta je er nooit alleen voor op kamp.

Verder is er op kamp altijd een persoon die de eindverantwoordelijke is op locatie. Op de zeilkampen noemen we dit de schipper, op de niet-watersportkampen de locatiecoördinator. Dit zijn reisleiders of instructeurs met meestal meerdere jaren ervaring. Om naar zo’n functie toe te groeien zijn er nog weer tussenstapjes die je kunt maken. Vinea biedt hiervoor naast de eerste (verplichte) interne opleiding diverse aanvullende trainingen aan. Zo kan jij je als kampbegeleider steeds blijven ontwikkelen en jezelf blijven uitdagen, ongeacht je leeftijd en ervaring!

Lees bijvoorbeeld hoe Joanne al 7 jaar lang uitdaging (en heel veel plezier) blijft vinden als kampbegeleider. Benieuwd hoe een kampdag eruit kan zien, vanuit het perspectief van de staf? Lees hier over een dag uit het leven van een kampbegeleider.