WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Waarom kiezen voor een dagkamp?

De voordelen van een dagkamp

Lijkt op kamp gaan jou heel leuk, maar wil je ’s nachts het liefst gewoon in je eigen bed slapen? Of ben je op zoek naar een leuke tijdsbesteding voor je kind in de zomervakantie? Dan kan een Vinea dagkamp een hele goede optie zijn. In deze blog vertellen we je meer over de dagkamp voordelen.


Slapen in je eigen bed

Eén van de grootste voordelen van een dagkamp is dat je 's nachts gewoon lekker in je eigen bed kunt slapen. Bij de dagkampen zijn er namelijk activiteiten van 9 tot 17 uur, en ga je aan het eind van elke dag weer naar huis om te eten en slapen. Zo kun je na een drukke dag vol activiteiten en prikkels lekker thuis bijkomen, en de volgende dag weer uitgerust aan een nieuw avontuur beginnen. Geen slaapzalen of tenten, maar gewoon jouw vertrouwde slaapplek waar je je het meest comfortabel voelt. Ideaal ook voor kinderen die veel last hebben van heimwee (al hebben we daar ook veel tips tegen!).

Lees meer over wat een Vinea dagkamp inhoudt.

Sport en spel dagkamp

Flexibiliteit

Met een dagkamp heb je meer flexibiliteit in je zomerplanning. Je kunt deelnemen aan het kamp en daarnaast nog andere activiteiten of verplichtingen in je schema passen. De avonden en weekenden hou je namelijk gewoon vrij. Of het nu gaat om sporttrainingen, familie-uitstapjes of andere zomerse afspraken, met dagkampen valt een hoop te combineren. Bij Vinea kun je nu zelfs kiezen voor losse dagen dagkamp in de zomervakantie. De dagkampen duren standaard van maandag tot en met vrijdag, maar je kunt er ook voor kiezen om één of enkele dagen in de week te boeken. Dat is nog eens flexibel!

Spelen en leren tijdens de vakantie

Bij de Vinea dagkampen combineren we spelen met een educatief element. Vaak doen we in de ochtend workshops in een bepaald thema, en organiseert de leiding in de middag de gaafste groepsspellen buiten. Zo leer je elke dag wel iets nieuws: van een nieuwe knutseltechniek op creakamp, tot coole wetenschapsfeitjes op het Science dagkamp. Er zijn verschillende thema’s waar je uit kunt kiezen!

Spelen en leren op Science dagkamp

Opstapje voor een zomerkamp

Zou je (kind) misschien wel op een ‘echt’ kamp willen, met overnachting? Maar lijkt dat nu nog een beetje te spannend? Een dagkamp is ideaal als opstapje naar een zomerkamp mét overnachting. Je proeft alvast de sfeer en maakt kennis met de Vineakampen, maar zonder de spanning van het ergens anders blijven slapen.

Lokaal avontuur

Dagkampen zijn meestal lokaal georganiseerd, wat betekent dat je de kans krijgt om nieuwe plekken in je eigen omgeving of stad te ontdekken. Het is een leuke manier om je eigen regio te verkennen en nieuwe favoriete plekjes te ontdekken. Bovendien is het natuurlijk fijn dat je niet zo ver hoeft te reizen om bij de kamplocatie te komen.

Mountainbiken en fietsen op dagkamp zomervakantie

Nieuwe vrienden maken

Net als bij elk ander zomerkamp, biedt een dagkamp je de kans om nieuwe vrienden te maken. Je ontmoet andere kinderen en jongeren die dezelfde interesses hebben als jij. Samen gaan jullie allerlei leuke activiteiten doen en maak je van alles mee. Wie weet ontmoet je wel je nieuwe beste vriend of vriendin!

Professionele begeleiding

Bij Vinea Vakanties staan veiligheid en plezier voorop. Daarom worden de dagkampen, net als onze andere jeugdvakanties, begeleid door onze eigen enthousiaste en professionele kampleiders. Zij zorgen ervoor dat je deze week niet alleen veel leuke dingen gaat doen, maar dat het hele kamp één groot feest wordt. Dat betekent dat ze dus niet alleen letten op fysieke veiligheid en organisatie, maar juist ook de sociale veiligheid. We vinden het bij Vinea erg belangrijk dat iedereen zich blij en op zijn gemak voelt, en onderdeel wordt van die bijzondere kampsfeer.

Samen lunchen tijdens een Vinea dagkamp

Kostenbesparend

Als laatste nog even iets heel anders, maar zeker niet onbelangrijk! Een dagkamp kan een kostenefficiënte keuze zijn in vergelijking met een overnachtingskamp. Doordat er geen overnachtingen zijn, worden de kosten van accommodatie en maaltijden bespaard. Dit kan een voordelige optie zijn voor ouders die hun kind een gave kampervaring willen bieden, zonder dat het de bankrekening leegmaakt.

Kortom, een Vinea dagkamp in de zomervakantie biedt je de mogelijkheid om volop van de zomer te genieten, maar zonder heimwee en slechte nachten. Je geniet van alle voordelen van een traditioneel zomerkamp, maakt vrienden, leert elke dag wat nieuws en bouwt geweldige herinneringen op. En wie weet bevalt het wel zó goed dat je de volgende keer wél op kamp wil blijven slapen? Wat jouw ding ook is, je bent van harte welkom bij Vinea vakanties!