WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Een weekje vol paarden!

Activiteiten ponykamp: Wat doe je nog meer behalve paardrijden?

Ben jij fan van paarden en pony’s, en vind je paardrijden superleuk? Of zou je het graag willen leren? Dan is een ponykamp misschien wat voor jou! Met ponykamp ben je een weekje lekker tussen de paarden en pony’s en ga je elke dag paardrijden. Je krijgt les op je eigen niveau, dus of je al goed kan rijden of voor het eerst op een paard klimt, maakt niet uit.

Maar wat ga je dan verder eigenlijk doen? Dat verschilt een beetje per kamp en leeftijdsgroep, maar in deze blog geven we vast een aantal voorbeelden van de ponykamp activiteiten.


Paardrijden groep

Activiteiten op de manege

Helpen op de manege

Naast rijlessen brengen we ook elke dag tijd door met helpen op de manege. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de paarden en pony’s borstelt, voert en hoeven uitkrabt. Ook help je mee met klusjes zoals het uitmesten van de stallen en de paarden in de wei zetten.

Pimp je pony

Paarden zijn prachtige dieren. Hoe heerlijk is het dan ook om ze nóg mooier te maken! Daarvoor hebben we een leuke activiteit genaamd Pimp je Pony, waarin je al je creativiteit kwijt kunt. Style je pony met lintjes, elastiekjes en vlechtjes in de staart en manen. Ook is er speciale verf, schelpjes en bloemetjes waarmee je aan de slag kan. Wie weet het paard of de pony als mooiste uit te dossen?

Voltige

Naast de gewone rijlessen krijg je op ponykamp ook vaak voltigelessen. Voltige is eigenlijk acrobatiek op de rug van een paard. Voltige is spannend maar heel leuk om te doen! Met inzet en oefening kun je dit ook leren.

Behendigheidsles

Heb jij het paardrijden al onder controle? Dan kun je extra uitdaging zoeken met de behendigheidslessen. Hierbij ga je oefeningen doen zoals slalom of stappen over balkjes. Erg leuk en leerzaam voor de band tussen jou en je pony.

uitkrabben hoeven

Eropuit

Vinea heeft ponykampen op verschillende locaties. Zo hebben we kampen in het bos en bij het strand. Natuurlijk maken we graag gebruik van die mooie locaties, ook wanneer we even niet met de paarden bezig zijn.

Chillen op het strand

Met ons Ponykamp Strand in Egmond verblijf je dicht bij de zee. Niet alleen leuk voor de paarden voor een mooie buitenrit, maar ook om zelf lekker te relaxen! Bij mooi weer kunnen we niet wachten om zelf ook een duik te nemen in het water. Trek je zwemkleding aan, neem een handdoek mee en geniet van de zon! Geen zin om stil te liggen zonnen? Geen probleem! Er zijn genoeg leuke dingen te doen, zoals bodyboarden, skimboarden, beachvolleyballen of vliegeren. Vinea zorgt dat er genoeg spullen meegaan waarmee je je kunt vermaken.

Winkelen in Egmond

Egmond is een gezellig en bruisend plaatsje met tal van leuke winkels. Hier kun je je prima een paar uurtjes vermaken! Shop een nieuwe outfit bij elkaar, geniet van heerlijk ijs in het zonnetje en voel het ultieme vakantiegevoel!

Gave buitenspellen

De natuur rondom de accommodatie is perfect om buitenspellen te doen. Dat maakt de kampervaring helemaal compleet, als je het ons vraagt. Want wie houdt er nou niet van een spannend spel in het bos? Van Levend Stratego tot het smokkelspel, onze reisleiders kennen er genoeg! Waarschijnlijk veel meer dan jij, dus laat je vooral verrassen!

Puzzelspeurtocht

Weet jij wat eigenlijk het verschil is tussen een pony en een paard? En hoe hard kan een paard galopperen? Tijdens de puzzelspeurtocht is het aan jullie om alle verstopte vragen buiten te vinden en zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Ben jij een echte paardenexpert? 

meiden op strand

Lekker creatief

Tot slot weten we dat veel van onze ponykampdeelnemers ook best heel creatief zijn. Daarom organiseren we ook creatieve activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een workshop vlechten (handig voor Pimp je Pony!), of een grote Paardenknutselmiddag. Een van onze favoriete paardenknutsels is het hoefijzerfotolijstje. Perfect als herinnering aan je ponykamp! En oja, natuurlijk mag ook een echte Bonte avond niet ontbreken tijdens het kamp. Bedenk een leuke act en steel de show op het podium!

meisje poseren met paard

Zo, nu weet jij als het goed is weer wat beter wat je kunt verwachten van een ponykamp. Lijkt het jou nou leuk om mee te gaan? Kijk dan eens naar onze ponykampen in Egmond of in Eerbeek. En we hebben ook nog tips voor wat je mee moet nemen naar ponykamp!