WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Voor het eerst op ponykamp

Paklijst ponykamp: wat moet je meenemen?

Ga je deze zomer op ponykamp? Superleuk! Je bent vast benieuwd welke spullen je allemaal nodig zult hebben op kamp. Want met een goede voorbereiding haal jij het meeste uit je kamp. Daarom sturen we ook altijd een handige ponykamp paklijst voor het kamp begint, met wat je allemaal mee moet nemen. Wil je vast weten wat je kunt verwachten, of waarom sommige dingen wel of niet op de lijst staan? Dat lees je in deze blog.


Voor het eerst op ponykamp

Als je al eens op ponykamp bent geweest, weet je waarschijnlijk al ongeveer wat je in moet pakken. Ook als je vaker paardrijdt weet je welke spullen je daarvoor nodig hebt. Maar je kunt ook met ons op ponykamp als je nog geen ervaring hebt met paardrijden. We kunnen ons goed voorstellen dat je dan ook niet zo goed weet welke spullen je eigenlijk nodig hebt. En voor welke dingen je zelf moet zorgen, en wat er al aanwezig is op de kamplocatie. In deze blog praten we je bij!

meisje op ponykamp in het bos

Hoe zit het met rijkleding?

Als je gaat paardrijden, is het belangrijk dat je hiervoor geschikte kleding draagt. Goede paardrijkleding zorgt ervoor dat je veiliger en lekkerder op je paard of pony zit. Zo bestaan er speciale paardrijbroeken en laarzen en is het belangrijk om je hoofd te beschermen met een cap. Als jij deze dingen al in huis hebt raden we natuurlijk aan ze mee te nemen.

Heb je nog geen eigen ruiterkleding? Geen probleem! Voor onze ponykampen is het niet nodig dat je al deze dingen speciaal aanschaft. Laarzen of goede schoenen met een hakje en een comfortabele broek waarin je goed kan bewegen zijn voldoende. Een cap kun je tijdens de rijlessen van ons lenen.

ponykamp 2023, paardrijkleding en cap tijdens paardrijles

Andere kleding

Vergeet ook niet om andere kleding mee te nemen voor wanneer je even niet op de manege bent. Want natuurlijk ga je veel paardrijden tijdens het ponykamp, maar we gaan ook andere dingen doen. Zorg bijvoorbeeld voor sneakers of andere schoenen waar je goed op kunt lopen voor tijdens de andere (buiten)activiteiten. Denk ook aan warmere kleding voor als het afkoelt in de avond, of wanneer het nog fris is vroeg in de ochtend.

Dagrugzak en waterfles

Een kleine rugzak is handig om persoonlijke spullen mee te kunnen nemen naar de manege en de activiteiten buiten de stallen. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril, pet en waterfles. Vooral een waterfles is heel belangrijk, zodat je altijd wat te drinken hebt, ook wanneer we op pad zijn.

ponykamp 2023, rijden in het bos

Zakgeld

Hoewel een Vinea ponykamp ‘all inclusive’ is, kan het toch handig zijn een zakcentje mee te nemen. Daarvan kun je bijvoorbeeld extra snacks kopen of een leuk souvenirtje.

En verder…

Voor een aantal dingen is het afhankelijk van naar welk kamp je precies gaat, wat je verder nodig hebt. Dat geldt bijvoorbeeld voor slaapspullen (zoals een slaapzak en kussen), of zwemspullen voor een ponykamp bij het strand. Soms bedenkt de reisleiding een thema of speciale activiteit voor de kampweek. Dan zullen zij je nog vragen om specifieke spullen mee te nemen die daarbij passen, zoals bijvoorbeeld verkleedkleren. Zo maken we bij Vinea elk kamp uniek en onvergetelijk!

Hou dus goed de berichten in de gaten die je van ons krijgt voorafgaand aan jouw ponykamp, zodat je geen belangrijke informatie mist. Lees ook onze andere tips voor het inpakken van je tas voor jouw kamp, daar lees je waar je nog meer rekening mee kunt houden.

Wordt dit je eerste kamp ooit? Dan heb je vast ook wat aan deze tips om het meeste uit je vakantiekamp te halen. Kan je nog niet paardrijden? Lees dan waarom je op ponycamp kan als je nog niet kan paardrijden.