WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Geniet optimaal van je zomervakantie

Vakantiestress voorkomen: De beste tips!

Of het nou zomer, herfst of winter is, op vakantie gaan is altijd superleuk. Een weekje kamperen in Nederland, een heerlijke strandvakantie naar de zon, of misschien wel een avontuurlijke rondreis... Er is van alles mogelijk! Soms komt er wel meer bij kijken dan verwacht, om het allemaal uit te zoeken en te regelen. Het is natuurlijk zonde om stress jouw vakantiegevoel te laten verpesten. En ook helemaal niet nodig gelukkig! Om vakantiestress te voorkomen delen we in deze blog de beste tips.


#1 Begin op tijd met voorbereidingen

Als je op zomervakantie gaat zijn er altijd genoeg dingen die geregeld moeten worden. Om last minute stress te voorkomen is het handig dat je hier van tevoren al naar kijkt. Stippel bijvoorbeeld de route uit die jullie willen nemen en kijk wat je moet regelen voor de gekozen bestemming. Het kan handig zijn om een checklist te maken met alle klusjes die gebeurd moeten zijn voor de vakantie begint. Zorg ook voor een lijstje van alles wat er mee moet op vakantie. Zo weet jij zeker dat je goed voorbereid bent en niet zomaar iets vergeet. Op onze blog vind je ook een hoop handige inpaktips!

treinreis

#2 Ga offline

Je bent op vakantie om even een pauze te nemen van je dagelijkse leven en een leuke tijd te beleven. Dat lukt het beste als je echt in het hier en nu bent. Iets wat daar niet bij helpt, is je telefoon. Wanneer jij constant berichtjes krijgt, kan de druk om te reageren stiekem best stressvol zijn. Of het nou werkgerelateerde appjes zijn, of berichtjes van vrienden of familie, het is beter om gewoon eventjes offline zijn. Dat helpt om echt quality time door te brengen met degenen met wie je op zomervakantie bent, zonder afleiding. Samen spelen, lachen en nieuwe avonturen verzinnen. Geen schermpjes, maar volop genieten van de simpele geneugten van het leven. Buiten picknicken, samen voetballen, de natuur ontdekken... Even offline is dé manier!

#3 Reisgenoten

Kies de juiste reisgenoten! Als je met anderen reist, is het belangrijk dat je op dezelfde golflengte zit qua reisstijlen en activiteiten. Wil je bijvoorbeeld samen met vrienden gaan, bespreek dan van tevoren vast wat jullie ongeveer willen en verwachten van de vakantie. Een goede communicatie en bereidheid tot compromissen zijn essentieel om spanningen tijdens de reis te voorkomen. Wanneer jullie samenwerken als een team en goed met elkaar praten, voelt iedereen zich betrokken en tevreden en beleven jullie een stressvrije ervaring.

gezellig kletsen

#4 Relax!

Zomervakantie op een nieuwe bestemming is natuurlijk hartstikke leuk. Logisch als jij eropuit wil om de boel lekker te gaan ontdekken daar. Maar denk er ook om dat jij voldoende rust neemt. Haasten maakt je moe en gestrest, terwijl je op vakantie juist wil opladen. Neem dus ook zeker de tijd om lekker tot rust te komen. Bijvoorbeeld met een goed boek aan het strand, of door gewoon te genieten van de kleine dingetjes. Probeer niet teveel te plannen en te willen. Plezier hebben en de magie van de reis voelen staat centraal. Een stressvrije zomervakantie vol blijdschap, ontdekkingen en ontspanning is het doel!

relaxen op strand

#5 Nagenieten

Hoe fijn is het, als je ook ná je zomervakantie nog kan genieten van dat heerlijke stressvrije gevoel? Schiet foto's, schrijf in een dagboek of neem video's op om bijzondere momenten van je vakantie vast te leggen. Het teruggaan naar deze herinneringen kan je nog lang na de reis een gelukkig gevoel geven. Het is als een betoverende tijdmachine die je terugvoert naar die speciale avonturen, gelach en dierbare tijd met geliefden. Wanneer je later terugkijkt op jouw vakantie, kom je als vanzelf weer in die relaxte vibe.

#6 Ga mee op een georganiseerde vakantie

Wil je het jezelf écht makkelijk en relaxed maken? Dan kun je ook nog overwegen om op een groepsreis of zomerkamp te gaan. Tijdens zo'n vakantie hoef je zelf bijna niets meer te regelen, behalve je tas inpakken dan. Tegelijkertijd ben je omringd door leuke gezellige mensen en is er een heel programma waardoor je van alles en nog wat meemaakt. Ideaal voor als het organiseren van een vakantie jou stress bezorgt!