WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Begeleider worden: 4 dingen die je moet weten!

Lijkt het jou tof om een Vinea zomerkamp te begeleiden? Overweeg je misschien zelfs om kampbegeleider te worden bij ons? Een hele goede keus, al zeggen we het zelf 😉 In deze blog hebben we het over enkele belangrijke dingen die je moet weten voordat je je in dit (geweldige) avontuur stort. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten wanneer je begeleider wordt!


Het ene kamp is het andere niet

First things first: bij Vinea zijn er verschillende soorten kampbegeleiders. We maken allereerst onderscheid tussen de zeilkampen (hier valt ook windsurfen onder) en de niet-zeilkampen. Op de zeilkampen gaat het er namelijk allemaal net even anders aan toe.

Als je zeilkampen wil begeleiden heb je twee opties: je kunt instructeur worden of kampstaf. De instructeurs verzorgen de surf- en zeillessen en de kampstaf regelt alles daaromheen. Zo zorg je als kampstaf voor het eten, maar ook voor spetterende avondprogramma’s bijvoorbeeld.

Wil je een zomerkamp begeleiden maar is het zeilen en surfen niet jouw ding? Dan kun je reisleider worden. Zo noemen we de kampbegeleiders die alle niet-zeilkampen begeleiden. Voor de drie verschillende soorten begeleiders heeft Vinea ieder een eigen (interne) opleiding. Lees meer over de verschillende opties om te ontdekken wat bij jou past, en hoe je instructeur, kampstaf of reisleider kunt worden.

Kamp begeleider op Vinea zeilkamp

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid

Als kamp begeleider bij Vinea Vakanties heb je een belangrijke rol in het creëren van een onvergetelijke zomerervaring voor de deelnemers. Samen met je team verzorg je de kampweek van begin tot eind. Er is een aantal activiteiten dat al vaststaat, zoals bijvoorbeeld de zeillessen op zeilkamp of de outdooractiviteiten op outdoorkamp. Daarnaast heb je als staf veel vrijheid om zelf leuke dingen te organiseren voor de groep.

Je krijgt als kamp begeleider dus best veel verantwoordelijkheid. Een positieve en energieke houding, een vleugje creativiteit en probleemoplossend vermogen zijn daarbij zeker gewenst. Natuurlijk leer je ook het nodige tijdens onze opleiding. Samen zorgen we ervoor dat jij echt helemaal klaar bent om je eerste zomerkamp te begeleiden.

Kamp begeleider worden met Vinea opleiding tot reisleider

De eerste zomer is dodelijk vermoeiend

Laten we eerlijk zijn, een zomerkamp begeleiden is hard werken. Je maakt lange dagen, waarbij je veel actief bezig bent en altijd voor de deelnemers klaarstaat. Zeker je eerste weken als kampbegeleider zal je behoorlijk uitgeput raken, omdat alles nog nieuw is voor je. Maar geen zorgen, dat hoort er allemaal bij. En het is absoluut de moeite waard! Veel van onze begeleiders vinden het zo leuk dat ze jaar na jaar weer vele kampweken komen begeleiden, zoals bijvoorbeeld onze reisleider Joanne enzeilcoach Bart.

De lol, de ervaringen die je opdoet en gewoon de hele gezellige sfeer zou je bijna verslavend kunnen noemen. Het is moeilijk uit te leggen, maar je zult merken dat je aan het eind van de zomer alweer uitkijkt naar de volgende, en niet kunt wachten om terug te keren naar het knusse kampvuur en alle nieuwe avonturen die je te wachten staan.

Gezellige sfeer met de kamp begeleiders

Je leven is hierna nooit meer hetzelfde

Een van de mooiste dingen van het zijn van een kampbegeleider bij Vinea, is dat je er een nieuwe familie bij krijgt. Doordat je samen met de andere begeleiders zóveel meemaakt, ontstaan er bijzondere vriendschappen. Samen zullen jullie lachen, avonturen beleven en uitdagingen overwinnen. De herinneringen die je samen maakt, en de band die dit schept, geven een gevoel van saamhorigheid en voldoening dat moeilijk te evenaren is. Veel van onze begeleiders hebben vrienden voor het leven overgehouden aan het begeleiden van kampen en jongerenreizen.

Maar dat is niet eens het enige. Je zult merken dat je tijdens de kampweken als begeleider zelf ook enorm groeit. Naast heel veel lol en gezelligheid zul je ook de nodige uitdagingen tegenkomen. En het is aan jou – samen met je stafteam – om daarmee te dealen. Op een gegeven moment draai je nergens meer je hand voor om, en dat komt ook in het gewone leven goed van pas!

Duik met ons dit avontuur in!

Kortom, wil je kampbegeleider worden bij Vinea, bereid je dan voor op vermoeiende, fantastische, overweldigende en onvergetelijke zomers. Vind een nieuwe familie, bouw waardevolle vriendschappen op en doe herinneringen én nuttige ervaringen op voor het leven.

Ben jij klaar om in dit avontuur te duiken? We verwelkomen je met liefde in ons stafteam!