WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

5 redenen

Waarom jij deze zomer op jongeren rondreis wil

Plannen aan het maken voor een jongerenvakantie, maar weet je nog niet precies wat je wil? Met een rondreis beleef je de ervaring van je leven. 5 redenen waarom jij deze zomer op jongeren rondreis wil!


1. Je ziet heel veel in één vakantie

Als je het ons vraagt, is een jongeren rondreis de ultieme jongerenvakantie. Waarom? Omdat je in één vakantie heel veel gaat zien en meemaken. Je gaat naar verschillende steden en misschien zelfs meerdere landen, afhankelijk van de reis die je kiest. Dat wordt flink afvinken dus, die bucketlist van je! Maar nog leuker zijn natuurlijk alle ervaringen die je zo opdoet en de culturen die je leert kennen.

jongeren rondreis met de trein

2. Het is superdivers

Bij de meeste jongerenvakanties kies je één bestemming. Daar hoort dan een bepaald soort activiteiten bij. Bijvoorbeeld een strandvakantie, een outdoorkamp of een taalreis. Het leuke aan een rondreis is dat je niet één ‘onderwerp’ hoeft te kiezen. Zo’n reis kan juist lekker alle kanten op – letterlijk en figuurlijk.

Leren surfen of cultuur snuiven in een leuke stad? Kan gewoon allebei, in een en dezelfde vakantie. Waterskiën bij een meer maar ook toffe vintage winkels afstruinen? Ja hoor, geen probleem. Ideaal voor als je niet wil kiezen en gewoon álles wil doen dus.

3. Backpack reis zonder gedoe

Veel jongeren dromen van een backpackavontuur. Met een volle rugzak op de trein stappen en zoveel mogelijk mooie plekken bezoeken. Alleen ben je nu misschien nog een beetje te jong om dat op eigen houtje te doen. Of lijkt zo'n backpack reis je wel veel gedoe. De route uitstippelen, verblijfplekken regelen en leuke activiteiten uitzoeken om te doen... Met een georganiseerde rondreis heb je wél die gave ervaring van backpacken door Europa, maar dan veel relaxter. Want alles wordt helemaal voor je geregeld. Ook kan je zo duurzaam reizen in Europa!

Een jongeren rondreis is backpacken zonder gedoe

4. Nieuwe mensen leren kennen

Een jongeren rondreis is een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen. Je gaat namelijk op vakantie met alleen maar leeftijdsgenoten. Die hebben waarschijnlijk ook dezelfde interesses als jij, want jullie hebben niet voor niets dezelfde vakantie uitgekozen. Een goede basis voor nieuwe vriendschappen dus!

Als je met Vinea op rondreis gaat, bestaat de groep meestal uit zo’n 10 tot 16 jongeren. Die groepsgrootte is perfect om iedereen te leren kennen. Je begint met een groep vreemden, maar tijdens de reis wordt dit vaak een hechte groep waarin iedereen erbij hoort. Regelmatig ontstaan er vriendschappen die nog lang na de vakantie blijven bestaan.

Kanoën tijdens de jongeren rondreis Engeland

5. Maak herinneringen voor het leven

Je hebt het ondertussen vast wel door: een rondreis is toch net even anders dan andere jongerenreizen. Nét iets bijzonderder, omdat je met elkaar zoveel dingen meemaakt. Het zijn niet alleen de activiteiten die je doet op elke bestemming, maar ook de reis ernaartoe. Het is echt van begin tot eind één groot avontuur. Vol hilarische momenten, bijzondere belevenissen en ervaringen waarvan je je nu nog niet eens een voorstelling kunt maken.

Eén ding is zeker: tijdens een rondreis maak je dingen mee die jaren later nog een glimlach op je gezicht brengen. Dat is eigenlijk al genoeg reden op zich, of niet dan?

Andere blogs