WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Alles wat je wilt weten voor je op reis gaat

Info 15-18 jaar

Ben jij klaar om de wereld te ontdekken op een manier die je nooit zult vergeten? Dan is een groepsrondreis voor jongeren precies wat je nodig hebt. Je krijgt de kans om nieuwe culturen te ervaren, je horizon te verbreden en je kijk op de wereld te veranderen. Ondertussen leer je ook jezelf een beetje beter kennen. Dit alles zorgt er absoluut voor dat het een ervaring wordt waar je nog vaak aan terug gaat denken. Wij zetten hieronder alle informatie voor je op een rijtje, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten!

 1. Stap uit je comfortzone
 2. Elke dag een nieuw avontuur
 3. Nieuwe mensen leren kennen
 4. Ervaren én supergezellige begeleiders
 5. Vette & verrassende activiteiten
None

De eerste dag

Aan het begin van de vakantie is het natuurlijk socializen geblazen. Doordat je te gekke activiteiten samen beleeft wordt de groep al snel hecht en maak je vrienden voor het leven. Hou je agenda maar gereed want de reünies worden vaak op vakantie al gepland!

Lees meer
None

De reisleiding

Speciaal voor jou hebben we de leukste reisleiding uitgekozen. De reisleiders zijn tussen de 21 en 32 jaar, zitten vol energie en houden van gezelligheid.

Bovendien zijn alle reisleiders van Vinea zijn heel aardig en enthousiast. Ze weten precies wat jij leuk vindt. En je kunt altijd bij ze terecht. Mocht er een keer iets zijn wat je niet zo leuk vindt of wat je niet durft dan kun je dit altijd aan ze vertellen. Maar ook als je bijvoorbeeld een leuk idee hebt voor een spel horen ze dit graag.

None

Activiteiten

We hebben al een aantal activiteiten op de planning staan voor tijdens de jongerenreizen. Zodat je een paar van de, volgens ons, tofste activiteiten sowieso van je lijstje kan afvinken. Daarnaast is er nog voldoende vrije tijd om samen met je reisgenoten de stad of het land te verkennen. Een middagje shoppen of 's avonds gezellig een terrasje pakken kan dus gewoon. Mocht je dat gezellig vinden, dan gaat de reisleiding graag met je mee op pad. Zij hebben veel tips voor de plekken die we bezoeken en staan altijd klaar om je te helpen.

None

Eten & drinken

Ben je benieuwd wat je tijdens je vakantie gaat eten? Onderstaande blog geeft je een beter beeld van wat we zoal eten op een jongerenkamp of -vakantie.

Onze jongerenvakanties zijn groepsvakanties dus we eten altijd gezellig met z’n allen. Wil je een keer uit eten? Overleg gerust met de reisleiding, vaak kunnen zij wel wat regelen! Uit eten is wel op eigen kosten.

Ben je vegetariër, eet je lactose- of glutenrvij, of volg je een (medisch) dieet dan houden we hier rekening mee. Geef dit duidelijk aan bij de boeking zodat we dit voor kunnen bereiden.

Lees de blog
None

Afspraken

Natuurlijk kan en mag er een heleboel op een Vinea vakantie, maar om de vakantie voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal afspraken. Hieronder kun je ze lezen:

 • De camping of accommodatie waar jij verblijft, heeft regels. Deze eigenaren zouden het heel erg op prijs stellen als jij je ook hier aan alle regeltjes houdt. En vergeet de andere gasten niet hè: even zwaaien naar de buren mag altijd!
 • Het enige wat wij doen is genieten. Je mag lekker lui zijn en je maakt je geen zorgen over school of je baantje, want hé, daarvoor ben je toch met ons op vakantie?
 • Je bent lief en respectvol tegen iedereen (ook tegen de Vinea Crew, dat vinden ze fijn). Dus: geen ruzie maken, pesten en drama. Maar dat is logisch toch? 
 • Ons materiaal is heilig. Je behandelt het alsof het je bestie is. Je brengt alles weer netjes terug na gebruik. Met je fiets proberen mee te doen aan aquagym in het zwembad is bijvoorbeeld niet zo aardig voor onze fietsen. Ze kunnen namelijk niet zwemmen.
 • Je doet niets dat niet mag volgens de lokale wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld alcohol drinken onder de minimumleeftijd op ons terrein, iets kapot maken of drugs gebruiken. Vinea hanteert een zero-tolerancebeleid wat betreft drugs: betrappen we je hiermee, dan is de vakantie per direct afgelopen. Eventuele extra reiskosten zijn voor jou.
 • Je hebt inmiddels wel de leeftijd bereikt dat jij jouw eigen grenzen kent. Je weet dat je niet echt kan vliegen van het dak en je weet wanneer je genoeg hebt gedronken en niet meer zo gezellig bent.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het opruimen van je rommel. Schoonmaakspullen mag je altijd bij ons lenen. Voel je vrij om de tent van je knappe buurvrouw (of -man) te vegen.
 • De Vinea crew helpt je met alles op elk moment van de dag a.k.a. 24/7 als het nodig is, maar ze zijn niet je persoonlijke assistent. Ook zij moeten af en toe hun schoonheidsslaapje houden.
None

Veelgestelde vragen

Blogs

Ervaringen van andere jongeren

8,6
"Mijn jongerenvakantie naar Spanje was echt geniaal! We gingen shoppen in Barcelona, naar het Aquapark en 's avonds gingen we stappen in club Inox. We hadden zo'n hechte groep dat we nu 1 keer per maand in Nederland gaan stappen."

Bas
Leeftijd: 16

9,2
"Ik vond het een hele leuke rondreis, je leert veel nieuwe mensen kennen en ervaart hoe het is om te backpacken zonder zelf alles te moeten regelen."

Laurent
Leeftijd: 16

9,4
"Mijn zeilkamp was echt heel vet. Unieke ervaringen, coole activiteiten en hele aardige, enthousiaste, vaardige medewerkers. Heel veel nieuwe dingen geleerd en gedaan, alles goed geregeld."

Willemijn
Leeftijd: 17