WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Praktische info voor ouders

Begeleiding en veiligheid tijdens de vakanties

Jongvolwassen reisleiders

Al onze reisleiders en instructeurs zijn enthousiaste jongvolwassenen, van tussen de 17 en 32 jaar. Wij ervaren dat jonge reisleiders de beste aansluiting hebben met de kinderen en jongeren op vakantie. Bovendien zijn velen van hen vroeger zelf ook met Vinea op zomerkamp geweest. Zij weten dus uit eigen ervaring hoe het er op een zomerkamp of jongerenreis aan toe gaat en daardoor kunnen zij de kinderen extra goed begeleiden.

Tot 19 jaar zijn zij Junior reisleiders, wat betekent dat zij altijd worden begeleid door een van de ervaren reisleiders en nooit alleen staan op de groep. Op elke kamplocatie is een locatiecoördinator of schipper aanwezig. Dit is een ervaren begeleider die eindverantwoordelijk is op locatie en contact opneemt met de ouders mocht dat nodig zijn.


Interne opleiding

De meeste van onze reisleiders hebben al ervaring met het werken met kinderen, bijvoorbeeld dankzij hun opleiding of baan. Daarnaast volgen al onze reisleiders een uitgebreide interne opleiding bij Vinea voor ze op de vakanties aan de slag gaan. Hierin komen allerlei aspecten aan bod, van hygiëne op de locatie tot het organiseren van een spetterend programma en van EHBO tot sociale en fysieke veiligheid. Zo worden zij goed voorbereid om de veiligheid - in alle opzichten - tijdens de vakanties te waarborgen.

Voor de zeil- en surfinstructeurs hebben we een apart opleidingstraject dat erop gericht is om het instructeursdiploma van de CWO te behalen. Voor zowel de opleiding voor reisleiders als die voor instructeur geldt dat theorie en workshops worden gecombineerd met een praktijkweekend waar ook daadwerkelijk kinderen aanwezig zijn.

Ook onze ervaren reisleiding en instructeurs krijgen regelmatig opfriscursussen, zodat we ons gezamenlijk blijven ontwikkelen.

Psst: interesse om ook Vinea-crew te worden? Klik hier!


Veiligheid

Tijdens onze vakanties is er gemiddeld één reisleider per 6 tot 8 deelnemers. De exacte verhouding is afhankelijk van het soort vakantie en de leeftijdsgroep. Tijdens de activiteiten bij externe partijen zijn er, naast onze eigen reisleiding, ook professionele instructeurs aanwezig om de activiteit te begeleiden.

Al onze reisleiders en instructeurs zijn in het bezit van een actuele VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Dit officiële overheidsdocument wordt uitsluitend verstrekt aan mensen die geen strafbare feiten op hun naam hebben staan.

Verder is Vinea ook aangesloten bij verschillende keurmerken voor reisorganisaties en zijn onze zeilscholen CWO-gecertificeerd.

Keurmerk Kindervakanties
ANVR logo
CWO logo
SGR logo