WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Begeleiding van de vakanties

None

Jongvolwassenen

Al onze reisleiders en instructeurs zijn enthousiaste jongvolwassenen, die ervaren zijn in de omgang met kinderen en jongeren door opleiding of werk. Veel van onze reisleiders zijn vroeger zelf ook met Vinea op zomerkamp geweest. Zij weten dus uit eigen ervaring hoe het er op een zomerkamp of jongerenreis aan toe gaat en daardoor kunnen zij de kinderen extra goed begeleiden.


Leeftijd van 17 tot 32 jaar

Onze reisleiders zijn tussen de 17 en 32 jaar. We werken met jonge reisleiders, omdat wij ervaren dat zij een goede aansluiting hebben met de kinderen en jongeren op vakantie. Tot 19 jaar zijn zij Junior reisleiders, wat betekent dat zij altijd worden begeleid door een van de ervaren reisleiders en nooit alleen staan op de groep.


Veiligheid

Tijdens onze vakanties is er gemiddeld één reisleider per 6 tot 8 deelnemers. Dit is ook afhankelijk van het soort vakantie en de leeftijdsgroep. Tijdens de activiteiten bij externe partijen zijn er, naast onze eigen reisleiding, ook professionele instructeurs aanwezig om de activiteit te begeleiden.

Onze reisleiders volgen voorafgaand aan de vakantie bij ons intern een reisleider opleiding. Hierin komen allerlei aspecten aan bod, van het omgaan met pestgedrag tot hygiëne op de locatie. Zo worden zij goed voorbereid om de veiligheid - in alle opzichten - tijdens de vakanties te waarborgen.


VOG

Al onze reisleiders en instructeurs zijn in het bezit van een actuele VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Dit officiële overheidsdocument wordt uitsluitend verstrekt aan mensen die geen strafbare feiten op hun naam hebben staan.

Locatiecoördinator

Op elke kamplocatie is een locatiecoördinator of schipper aanwezig. Dit is de eindverantwoordelijke op locatie en deze houdt contact met kantoor en met ouders mocht dat nodig zijn.


Zeilscholen

Op onze zeilscholen heet de eindverantwoordelijke de schipper. Daarnaast is er ook een zeilcoach, deze is eindverantwoordelijk voor alles wat er op het water gebeurt en geeft leiding aan de instructeurs. Deze zeilcoach zorgt ervoor dat er wordt gevaren volgens de richtlijnen van het CWO en houdt de veiligheid scherp in de gaten.

Vinea werkt met eigen opgeleide zeil- en windsurfinstructeurs. Een instructeur moet minimaal CWO III hebben wil hij mee mogen doen aan de Vinea instructeuropleiding. Hierin worden ze in 8 dagen klaargestoomd om les te kunnen geven, wat ze vervolgens in de praktijk brengen tijdens de lesgeefdagen en het praktijkexamen. Daarnaast stoppen we veel energie in het verdere opleidingstraject. Het gehele voorseizoen zit vol met trainingsweekenden waarin de instructeurs aan eigen- en didactische vaardigheden werken.


Mate van zelfstandigheid

Bij de jongste leeftijdsgroepen is onze reisleiding altijd bij de groep. Vanaf de leeftijdscategorie 12-15 mogen de deelnemers, na het maken van goede afspraken, soms ook zonder reisleiding op pad. Dit gebeurt in kleine groepjes. De deelnemers kunnen de reisleiding altijd bellen mocht dat nodig zijn en ze zijn nooit ver weg. De reisleiders slapen uiteraard in dezelfde accommodatie of op dezelfde plek op de camping. Ze hebben hier hun eigen slaapkamer of tent. Onze reisleiders zitten meestal meerdere weken op één locatie. Ze kennen de plek dus goed en weten precies hoe alles werkt.

Opleiding

Onze reisleiders volgen een uitgebreide vierdaagse opleiding met workshops en praktijkervaringen. In de workshops worden de aspirant reisleiders getraind op het gebied van veiligheid, gedrag, communicatie, voeding en het maken van een spetterend programma. Daarnaast is op ons opleidingsweekend een groep kinderen aanwezig, zodat de aspirant reisleider ervaring op kan doen met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Ook onze ervaren reisleiding krijgt elk jaar een opfriscursus, zodat zij zich blijven ontwikkelen en we bij de tijd blijven.