WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Informatie voor 7 - 12 jaar

De eerste dag

Als je aankomt op de locatie word je welkom geheten door de reisleiding. Zij zullen je de locatie laten zien en vertellen waar je slaapt. De reisleiding heeft al een indeling van de slaapkamers of tenten gemaakt, maar je kunt zelf je bed uitkiezen. Jongens en meisjes slapen altijd apart en natuurlijk houden we er rekening mee als je met je vriendje of vriendinnetje op de kamer wilt. Je kunt rustig met je ouders even je bed opmaken. Hierna is het tijd voor een spelletje met de andere kinderen die er al zijn. Natuurlijk staat er voor jou en je ouders wat te drinken klaar. Als alle kinderen er zijn houdt de reisleiding een welkomstpraatje. Voor je ouders is het nu tijd om naar huis te gaan. Daarna begin je met een kennismakingsspelletje om iedereen te leren kennen. Je zult merken dat je hierdoor al snel nieuwe vriendjes maakt. 


Superleuke reisleiding

Alle reisleiders van Vinea zijn heel aardig en enthousiast. Ze weten precies wat jij leuk vindt. En je kunt altijd bij ze terecht. Mocht er een keer iets zijn wat je niet zo leuk vindt of wat je niet durft dan kun je dit altijd aan ze vertellen. Maar ook als je bijvoorbeeld een leuk idee hebt voor een spel horen ze dit graag.


De andere kinderen

Natuurlijk ben je heel benieuwd naar de andere kinderen in je groep. Eén ding kunnen we je alvast vertellen: ze vinden het net zo spannend als jij! Gelukkig zorgt de reisleiding er voor dat iedereen elkaar snel leert kennen en dat jullie al snel één groep zijn. Het is dan ook helemaal geen probleem als je alleen komt. Ongeveer de helft van de kinderen komt alleen naar een kamp.


Activiteiten & spellen

Tijdens elk kinderkamp onderneem je een heleboel gave activiteiten. Natuurlijk verschilt het per vakantie wat je precies gaat doen. Als je voor een zeilkamp kiest, ga je natuurlijk veel zeilen, bij een ponykamp veel paardrijden en tijdens een actiekamp ga je bijvoorbeeld klimmen of mountainbiken. Wil je weten welke activiteiten je precies gaat doen? Dit kun je vinden op de pagina van jouw favoriete vakantie. Daarnaast organiseert de reisleiding een superleuk programma met leuke spelletjes, zoals levend stratego. Vind je een activiteit een beetje spannend? Met de aanmoediging van de reisleiding en andere deelnemers kom je meestal een heel eind. Maar het is natuurlijk nooit verplicht.


Lekker eten & drinken

Ben je benieuwd wat je tijdens je vakantie gaat eten? Ben je vegetariër, eet je lactose- of glutenrvij, of volg je een (medisch) dieet dan houden we hier rekening mee. Geef dit alsjeblieft wel duidelijk aan bij de boeking zodat we dit voor kunnen bereiden. 


Je verblijf

Het hangt er vanaf welke vakantie je kiest of je in een accommodatie of op een camping slaapt. Al onze locaties zijn heel geschikt voor het organiseren van kindervakanties. Er is lekker veel ruimte en Vinea zorgt voor bijvoorbeeld kussens en zitzakken. Ook zorgen we voor spelmateriaal zoals ballen, tennisrackets, spelletjes en tijdschriften. Natuurlijk liggen onze locaties ook vlak bij alle activiteiten die je gaat ondernemen. Zo hoef je nooit ver te lopen of fietsen voor je bij het strand, de survivalbaan of de manege bent.


Onze afspraken

Bij een vakantie horen natuurlijk ook afspraken om te zorgen dat iedereen een leuke vakantie heeft. Voor jouw leeftijdsgroep hebben we de volgende afspraken:

7-10 jaar

  • Je gaat altijd met de hele groep of een klein groepje op pad, samen met de reisleiding.
  • Bij aanvang van het kamp nemen we de telefoons is en bewaren deze op een veilige plek. Kinderen hebben regelmatig de mogelijkheid om naar huis te bellen. De kinderen zullen hier aan herinnerd worden, maar het initiatief ligt bij de kinderen of ze wel of niet willen bellen of een berichtje willen sturen. Het kan dus zijn dat er niet dagelijks contact is. Als je geen mobiele telefoon hebt dan kan je dat altijd aangeven bij de reisleiding. Zij zorgen dat je met de locatietelefoon naar huis kunt bellen. Het meenemen van een telefoon/tablet is op eigen risico. We raden dan ook aan om zo min mogelijk elektronica mee te nemen.
  • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
  • Je gaat rond 21.00 uur slapen.

10-12 & 10-13 jaar

  • Je gaat altijd met de hele groep of een klein groepje op pad, samen met de reisleiding.
  • Bij aanvang van het kamp nemen we de telefoons is en bewaren deze op een veilige plek. Kinderen hebben regelmatig de mogelijkheid om naar huis te bellen. De kinderen zullen hier aan herinnerd worden, maar het initiatief ligt bij de kinderen of ze wel of niet willen bellen of een berichtje willen sturen. Het kan dus zijn dat er niet dagelijks contact is. Als je geen mobiele telefoon hebt dan kan je dat altijd aangeven bij de reisleiding. Zij zorgen dat je met de locatietelefoon naar huis kunt bellen.
  • Jongens en meiden slapen altijd gescheiden.
  • Je gaat rond 22.00 uur slapen.