ALLEEN OF SAMEN?

Vragen die we bij Vinea vaak horen: “Ben ik straks de enige die alleen komt, zijn de andere deelnemers wel aardig en maak ik wel nieuwe vrienden?” Zeker als je alleen komt, kan het best spannend zijn om op kamp te gaan. Om je toch een beetje gerust te stellen kunnen we je nu al vertellen dat ongeveer de helft van je vakantiegenoten ook alleen komt. 

Je wilt je natuurlijk helemaal op je gemak voelen tijdens een vakantie. Er wordt daarom ook veel aandacht besteed aan de groepssfeer. Elke vakantie starten we met kennismakingspellen waardoor je elkaar al gelijk goed leert kennen. De reisleiders zorgen ervoor dat iedereen actief wordt betrokken in de groep en ze verzorgen activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Ook als je een beetje verlegen bent, zorgen zij ervoor dat je je al snel thuis voelt.

Je zult ook merken dat je veel gemeen hebt met je vakantiegenoten, jullie hebben immers dezelfde vakantie gekozen en gekozen voor een groepsvakantie met leeftijdsgenoten die je nog niet kent. Als jij bijvoorbeeld naar een zeilkamp gaat dan houdt iedereen van actie op het water en kom je voor een zonvakantie dan zullen je vakantiegenoten het ook leuk vinden om op het strand te relaxen. Doordat je veel met elkaar gemeen hebt , samen als groep allerlei activiteiten onderneemt en onvergetelijke ervaringen beleeft, ontstaan er vaak snel hele mooie vriendschappen. Aan het einde van je vakantie kun je zelfs met een brede glimlach zeggen dat je een grote vriendenclub erbij hebt. Het zou ook zo maar eens kunnen dat jij het na je Vinea vakantie druk gaat krijgen met een leuke vakantiereünie en afspraken met je oud-vakantiegenoten. En je social media of what’s app breidt ongetwijfeld ook flink uit met nieuwe verzoeken, berichtjes en updates! Wie weet ga jij de volgende keer zelfs weer mee met vrienden die je van je Vinea vakantie kent.

Wil je graag meer weten over de groepssamenstelling van de vakantie die je hebt geboekt, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 


Ben jij aan het twijfelen of je wel in je eentje met Vinea wil mee gaan? Hieronder staan 10 redenen waarom alleen op kamp gaan zo leuk is:

1.    Je hebt er aan het einde van je vakantie een hele grote vriendengroep bij.
2.    Het is goed voor je zelfvertrouwen.
3.    Je bent echt niet de enige die alleen komt.
4.    Je hoeft geen rekening te houden met vrienden of vriendinnen.
5.    Je leert jezelf een stuk beter kennen.
6.    Je staat veel meer open voor dingen die je normaal nooit zou doen.
7.    Je leert je eigen keuzes maken, zonder dat iemand anders zich ermee bemoeit.
8.    Je kunt helemaal jezelf zijn.
9.    Je vindt makkelijker aansluiting bij andere kinderen.
10.  Achteraf kan je hartstikke trots op jezelf zijn dat je alleen op kamp bent geweest!