WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Kies je voor Frankrijk, Portugal of Marokko?

Tien redenen waarom jij écht op surfkamp moet

Believe it or not, als je eenmaal een keer op een surfboard hebt gestaan, glijdend over de golven, wil je nooit meer iets anders. Surfen is verslavend! Grote kans dat als je meegaat op een van onze surfkampen deze zomer, jij ook helemaal hooked bent. In deze blog geven we je tien redenen waarom een surfkamp de perfecte manier is om je zomer door te brengen.

Surfles op surfkamp

Leer nieuwe surfskills

De belangrijkste reden om op surfkamp te gaan is natuurlijk het surfen zelf. Misschien heb je nog nooit eerder op een surfboard gestaan, of heb je al wat surfervaring en wil je je techniek verbeteren. Op een surfkamp zal je hoe dan ook nieuwe dingen (en misschien zelfs wel een vreemde taal) leren van ervaren instructeurs. Je zult tijdens een surfvakantie sowieso je vaardigheden verbeteren. Je gaat namelijk heel veel het water in om te oefenen, dé manier om beter te worden!

Maak nieuwe vrienden

Een surfkamp is niet alleen een geweldige manier om (beter) te leren surfen, het is ook een perfecte manier om nieuwe vrienden te maken. Je zult veel tijd doorbrengen met andere surfers, wat kan leiden tot hele mooie vriendschappen. Superleuk om mensen te ontmoeten met verschillende achtergronden, afkomsten en interesses. Toch heeft iedereen een zelfde interesse... surfen. Omdat je op onze surfkampen altijd met een groep mensen van dezelfde leeftijd bent, is het heel makkelijk om een nieuwe vriendschap op te bouwen.

Living the outdoorlife!

Hou jij ervan om de hele dag buiten te zijn, te sporten en dan ook nog eens lekker in de zon én op het water? Dan is een surfkamp ook vast jouw ding. Buiten zijn is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Na een lange dag op het water is er niets beters dan ontspannen op het strand en genieten van de zonsondergang. Een Vinea surfkamp biedt de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning.

Je reist naar nieuwe plekken

Wij organiseren onze surfkampen op de meest prachtige en bijzondere locaties in Nederland en het buitenland, zoals de surfvakantie in Le Pin Sec (Frankrijk). Wij zoeken voor jou plekken met de beste golven. Met een Vinea surfkamp heb je toegang tot de beste surfspots in Europa én in Marokko. Van de ruige golven van de Atlantische Oceaan tot de rustige stranden aan de Middellandse Zee, er is voor elk niveau wat wils. Een surfkamp biedt je de kans om naar nieuwe plekken te reizen en te genieten van unieke landschappen en de natuur.

Surfcamp

Respect voor de natuur

Surfcamps staan natuurlijk in het teken van surfen. Maar dat is niet het enige waar je over leert. Om goed te kunnen surfen moet je namelijk ook best wat van de zee af weten: hoe herken je anders de beste golven? Terwijl je in het water bezig bent of ligt te zonnen op een prachtig strand, zul je de natuur ook meer gaan respecteren. Kortom, een surfkamp zal jouw perspectief op de natuur en het buitenleven veranderen.

Workout

Tijdens het surfen gebruik je je hele lichaam. Surfen is niet alleen goed voor je balans, maar ook voor het trainen van je buik-, been- en armspieren. Dat maakt het een best intensieve workout! Wie wist dat sporten zo leuk kon zijn? Die spierpijn neem je de volgende dag gewoon voor lief!

Een avontuurlijke ervaring

Jezelf een week onderdompelen in de surfers lifestyle is eigenlijk al een avontuur op zich. Je leert nieuwe vaardigheden en technieken, maakt nieuwe vrienden én komt op nieuwe plekken. Of jij nou gek bent op surfen of nog moet ontdekken of het wat voor je is: een surfkamp met Vinea is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring. Je gaat er sowieso nog lang van nagenieten.

Boost je zelfvertrouwen

Leren surfen en voor de eerste keer op zo’n plank staan kan best spannend zijn. Vooral als je het nog nooit hebt gedaan en de eerste keer het water in gaat. Maar hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Je zal merken dat je vanzelf meer en meer zelfvertrouwen krijgt. Je leert omgaan met nieuwe uitdagingen en tegenslagen, wat je kan helpen om ook in het dagelijks leven meer zelfvertrouwen te hebben. Hierna sta je niet meer met zenuwen voor een nieuwe uitdaging en ga je er vol zelfvertrouwen in.

Surfers op surfcamp

Niet alleen surfen wat de klok slaat

Tijdens een zomer surfkamp draait het niet alléén maar om surfen. Je hebt ook de ruimte om andere activiteiten te doen zoals suppen, powerkiten en skateboarden. Want een beetje afwisseling is altijd fijn, toch? Zo krijg je de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken wat je nog meer leuk vindt.

Relaxxxx

Hoewel surfen een fysieke uitdaging is, kan het ook heel erg ontspannend zijn. Op het water ben je alleen maar met surfen bezig, dat zal je helpen om je hoofd helemaal leeg te maken. En als je daarna moe maar voldaan op je handdoek op het strand neerploft, voelt dat zonnetje ook nog eens éxtra lekker.

Een surfkamp is dus een geweldige en unieke manier om nieuwe dingen te leren, mensen te ontmoeten, te ontspannen en avontuurlijke ervaringen op te doen. Of je al een beetje kan surfen, echt ervaren bent of nog nooit op een surfboard hebt gestaan. Er is altijd wel iets wat je nieuw leert of ontdekt. Dus waar wacht je nog op? Boek nu jouw vakantie bij Vinea en beleef een zomer om nooit meer te vergeten.

Andere blogs