WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Check hier de top 10

Vinea's best gelezen blogs van 2023

In 2023 hebben we heel wat blogs geschreven over talloze onderwerpen. Wij waren nieuwsgierig naar welke blogs jullie nu het liefst lezen. Hierbij presenteren wij onze top 10 best gelezen blogs van 2023!

10. Op vakantie met een tiener
Op nummer tien hebben we de blog ‘op vakantie met een tiener’. In deze blog geven we tips over hoe jij een superleuke vakantie boekt met je tiener. Ga ten eerste samen aan de slag door te brainstormen waar jullie heen willen en wat jullie willen gaan doen. Het is belangrijk om samen keuzes te maken. Zoek daarbij andere tieners op. Check locatie waar activiteiten voor leeftijdsgenoten worden georganiseerd. Overweeg om met een groepsreis mee te gaan. De familievakanties van Vinea hebben bijvoorbeeld een activiteitenprogramma inbegrepen die is ingesteld op basis van jarenlange ervaring met verschillende leeftijdscategorieën zodat we ouders en kinderen een onvergetelijke vakantie kunnen bieden. Ouders en kinderen raken binnen no-time bevriend door de leuke, gezamenlijke activiteiten. Daarnaast is het verstandig om altijd afspraken te maken. Zo zorg je ervoor dat je het samen leuk houdt. Zorg ervoor dat je elkaar verwachtingen weet. Zo kun je elkaar meer vrijheid geven. Wil je als ouders een kerk bezichtigen? Spreek dan bijvoorbeeld af dat je tiener meer tijd voor zichzelf heeft. Komen jullie er echt niet uit en vind je hem of haar nog te jong om met vrienden te gaan? Dan is een georganiseerde jongerenvakantie ook een oplossing! Zo kun je als tiener een fantastische vakantie beleven met leeftijdsgenoten, terwijl de reisleiding een oogje in het zeil houdt.
Meer tips over op vakantie gaan met je tiener? Check de hele blog hier.

Le Pin Sec 15-18 surfen groepsfoto IMG_9587


9. Een ode aan onze Vinea-crew
Achter elke onvergetelijke Vinea-kampervaring, staat een bijzondere groep mensen: onze onmisbare Vinea-Crew. Zij zorgen ervoor dat we onze kampen kunnen draaien, kinderen zich op hun gemak voelen en alle kampen een groot feest zijn.
Check de blog hier om een overzicht te krijgen wat je allemaal doet als kampbegeleider en hoe je je aan kunt melden.

8.Waarom Joanne al 7 jaar reisleiding is bij Vinea
In deze blog lees je over hoe Joanne zich op haar 17e aanmeldde bij Vinea. Ooit ging ze zelf als deelnemer op kamp. Nu is ze 23 en heeft ze geen een jaar zonder Vinea doorgebracht. Het heeft haar zelfs geholpen om een studie te kiezen!
Lees de blog hier als je meer zou willen weten hoe het is om reisleiding te zijn.

7.Welke zeilboot is het beste voor beginners?
Wil je leren zeilen? Dan is een zeilkamp de beste manier! Of je nou voor het eerst in een boot stapt of al vaker hebt gezeild. Als beginner ben je misschien nog niet op de hoogte van alle soorten zeilboten. Daarom hebben wij er een blog over geschreven! Dé zeilboot voor beginners is de Optimist. Het is een kleine zeilboot die lekker stabiel is waardoor je niet snel omslaat. In deze zeilboot vaar je in je eentje en heb je de touwtjes dus zelf in handen. Wil je liever met z’n tweeën leren zeilen? Dan hebben we de Laser Pico, dit is de opvolger van de Optimist. Wil je meer snelheid? Dan is er ook nog de keuze voor de Catamaran. Dit is een zeilboot waar je met weinig wind al makkelijk vaart kunt maken. En dan hebben we nog de valk, een wat grotere boot waar je met wel vijf mensen in kunt. Je instructeur zit gewoon lekker bij je aan boord, handig! Deze boot is niet alleen gezellig, je wordt ook nog eens minder snel nat! Zo zijn er voor beginners genoeg keuze!
Wil je uitgebreidere informatie over deze zeilboten? Check de volledige blog hier.

DSC03510

6.Wat heb je nodig op zeilkamp? Dit is de paklijst!
Je gaat op zeilkamp, superleuk! Maar wat heb je nou eigenlijk nodig om goed voorbereid op pad te gaan? Neem kleding mee die nat en vies mag worden, de kans is namelijk klein dat je het droog houdt. Ook kan het koud worden op de boot, zorg voor warme kleding. Vinea voorziet je van een wetsuite. Het kan fijn zijn om hieronder je zwemkleding aan te doen, heerlijk voor een frisse duik. We raden aan om een UV-shirt te kopen, deze beschermd nog beter dan zonnebrand. Dit kan namelijk snel wegspoelen door het water. Neem vooral wel zonnebrand mee voor je gezicht, door het water verbrand je sneller.
Wil je meer informatie over wat je mee moet nemen op zeilkamp? Check de volledige blog hier.

5. De 6 meest basic zeilknopen
Lijkt het je leuk om op zeilkamp te gaan? Dan is het superhandig als jij de 6 meest basic zeilknopen al kent. Geen nood, deze knopen leer je ook tijdens onze zeilkampen maar een goede voorbereiding is het halve werk. Zo leer je de achtknoop, slipsteek, platte knoop, schootsteek, paalsteek en kikker beleggen. Heerlijke namen dus! Zeggen deze knopen je niks?
Check dan hier de blog met meer uitleg over deze zeilkunsten.

2

4. De meest gebruikte zeilboten op zeilkamp
Wil jij op zeilkamp en wil je weten welke boot je het beste kunt kiezen? Bij de zeilkampen van Vinea kun je kiezen uit verschillende disciplines. Voor iedere discipline hebben we één of meerdere bootsoorten beschikbaar. Een van de meest bekende zeilboten is de Optimist. Deze bootsoort valt onder de discipline Jeugdzeilen voor één persoon. Daarnaast is er ook nog keuze uit de Valk. Dit is een kielboot die vrijwel niet kan omslaan. Je kunt hier met meerdere personen tegelijkertijd in. Ook de Topaz hebben we in onze collectie. Dit is een van onze favoriete tweemans zwaardboten. Dankzij het grote zeiloppervlak is dit de op één na snelste zwaardboot van onze verschillende zeilboten. Natuurlijk kun je op zeilkamp ook varen in een Catamaran. Dit type boot staat bekend om snelheid, zelfs bij weinig wind! Een van onze veelgebruikte Catamarans is de Hobie T1, deze boot is geschikt voor zowel beginners al gevorderden.
Voor meer informatie over deze boten, check de blog hier.

3. Vanaf 13 jaar zonder ouders op wintersport
Droom jij van een wintersportvakantie zonder je ouders? Check dan de Vinea Snowcamps. Tijdens deze vakantie zit je met leeftijdsgenoten in een groep waardoor je snel vrienden wordt. Bij Vinea kun je vanaf je 13e mee op snowcamp. Hoe eerder je begint met skiën of snowboarden, hoe makkelijker je het leert. We snappen heel goed dat een jongeren skivakantie voor zowel de deelnemer als voor de ouders spannend kan zijn. Juist dan is een jongeren snowcamp een goed idee. Er gaat namelijk reisleiding mee, je krijgt les en je viert een groot feest met je medevakantiegangers. Nog een voordeel is dat de complete reis voor je geregeld wordt. In Nederland stap je in de bus waar je gelijk iedereen ontmoet. Eenmaal aangekomen, zorgt de reisleiding voor een skipas en eventueel gehuurd materiaal. Ook de lessen zijn van tevoren geregeld, die worden gegeven door Vinea’s eigen instructeurs. Hoe chill is dat?!
Check hier ons snowcamp aanbod.
Voor meer info over hoe een snowcamp eraan toe gaat, lees je
hier de hele blog.

Oostenrijk- 13,18- snowcamp- Piramide- kids-CB_01992

2. De lekkerste snacks voor onderweg
Word jij wel eens hangry als je te weinig gegeten hebt? Dan ben je niet bepaald de gezelligste voor je medereizigers. Of je nou met een trein, bus, vliegtuig of auto (met kleine kinderen) op pad gaat, het is altijd fijn om goed voorbereid op pad te gaan. Kies bijvoorbeeld voor gezonde snacks zoals een stuk fruit, wat nootjes, groentesnacks zoals komkommer en paprika of muesli- en eiwitrepen. Zin in wat afwisseling? Een paar ongezonde snacks voor onderweg kunnen ook geen kwaad. Zo kun je gaan voor koekjes, snoep, chocolade of chips. Heb je allergieën? Check dan van tevoren of je bestemming hiervan is voorzien. Neem anders genoeg zelf mee zodat je niet zonder komt te zitten. Maak er een leuke activiteit van en bak van tevoren wat lekkers voor onderweg. Zorg er altijd voor dat je alles goed dichtmaakt met bijvoorbeeld een knijper of neem goed afsluitbare bakjes mee. Zo kun je er extra lang van genieten en hoef je je geen zorgen te maken dat je hangry wordt. ;)
Voor een uitgebreidere snacklijst, check de blog hier.

1.Hoeveel wind heb je nodig om te kunnen zeilen?
Onze best gelezen blog van 2023! Onze zeilkampen zijn altijd erg populair. Tijdens zo’n kamp zijn we afhankelijk van de wind. De wind bepaald namelijk hoeveel uur per dag je gaat zeilen. De wind en zeilen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierbij is vooral de windrichting en de windkracht van belang. Bij zeilen hebben we het over knopen. Zo staat 1 knoop voor een snelheid van 1852 meter per uur. De ideale windkracht is wanneer het tussen 5 en 15 knopen zit. Klinkt ingewikkeld eh? Gelukkig hoef je dit tijdens onze kampen niet zelf te berekenen ;)
Check hier onze zeilkampen.
Check de blog
hier voor meer verdieping over wind tijdens het zeilen.

Genoeg leesvoer! Geniet van alle blogs terwijl wij alweer volop nieuwe blogs aan het schrijven zijn.