Reisleider worden

Wat leuk dat je interesse hebt om reizen te begeleiden bij Vinea!

Wie zijn wij?
Wij organiseren vakanties voor kinderen en jongeren van 7 t/m 19 jaar onder het motto ‘Serious Fun’. Deze vakanties vinden gedurende acht weken in de zomer en de overige schoolvakanties plaats in vele Europese landen. Tijdens de vakanties kunnen kinderen en jongeren bijvoorbeeld een vreemde taal leren, kennis maken met nieuwe sporten of activiteiten, zich creatief ontplooien én persoonlijk ontwikkelen. Deze vakanties worden allemaal begeleid door onze staf.

​Wie ben jij?

‘Serious Fun’ geldt niet alleen voor deelnemers, maar ook voor onze staf. Bij Vinea is het jouw doel om kinderen een onvergetelijke vakantie met leeftijdsgenoten te laten beleven in het binnen- of buitenland, waarbij nieuwe vriendschappen gesloten worden en een onvergetelijke ervaring wordt opgedaan. Ook het begeleiden van reizen bij Vinea is de combinatie van ongelofelijk veel plezier en jezelf verder (willen) ontwikkelen.

Vakanties begeleiden is een erg leuke en soms een zware taak. Met een flinke dosis enthousiasme organiseer je leuke avondprogramma’s, onderneem je samen met kinderen en jongeren de leukste activiteiten en bereid je de lekkerste maaltijden. Dat is soms best passen en meten qua tijd. Dat houdt in dat er op organisatorisch gebied aardig wat van je verwacht wordt.

​Naast dit organisatorische gedeelte is het ook belangrijk dat je een goed gevoel voor verantwoordelijkheid en veiligheid hebt. De deelnemers zijn immers grotendeels van jou en je medestafleden afhankelijk. Het is belangrijk dat je kunt signaleren wat er in de groep leeft. Denk hierbij aan verwachtingen van de vakantie, maar ook onderlinge irritaties, heimwee of iemand die mogelijk gepest wordt. Het spreekt voor zich dat je op deze signalen inspringt. We vinden het belangrijk dat elke deelnemer zich prettig in de groep voelt en er activiteiten georganiseerd worden die dat groepsgevoel versterken. Elke groep is anders en heeft een andere benadering nodig om een topvakantie te hebben.

Dit klinkt allemaal best lastig en dat is het soms ook, maar je zult zien: al doende leer je, als je maar enthousiast en leergierig bent. Je zult merken dat het reisleiden je steeds makkelijker afgaat naarmate je meer vakanties hebt 'gedraaid'.

​De reizen begeleid je zelfstandig of in teamverband. We hebben namelijk nog ongeveer 300 andere stafleden. Veel van je collega’s zijn oud-deelnemers die hun plezier willen overdragen aan de volgende generatie deelnemers. Ook zullen veel van je medestafleden ervaren zijn, veel stafleden gaan aankomende zomer hun 2, 3e of zelfs 7e zomer draaien. Het is verslavend leuk! Of je alleen of samen een vakantie begeleidt en in welke rol is afhankelijk van het karakter van de reis en jouw ervaring. Waar je ook heen gaat, je staat er in ieder geval nooit alleen voor, want wij zijn 24/7 bereikbaar om je van advies of hulp te voorzien. Voordat je een vakantie bij ons gaat begeleiden krijg je een uitgebreide handleiding en word je goed opgeleid middels interactieve workshops en trainingen.

Ben je na het lezen van deze informatie helemaal enthousiast, kijk dan bij 'Wie zoeken we', voor meer informatie over de verschillende functies van onze staf. Of meld je meteen aan om Reisleider te worden.

 

 


Als staflid zal je voornamelijk te maken hebben met Nicky Hogewind (25), Edine Oosterhof (31) en Marc Taverne (28). Nicky is coördinator staf, Edine en Marc product managers van Vinea. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de Vinea staf. Voor, tijdens en na de zomer heb je regelmatig contact met hun per e-mail/telefoon of gewoon in real life :D.

Nicky, Edine en Marc kennen alle reisleiders persoonlijk en doordat ze zelf ervaring hebben als reisleider en/of locatiecoördinator weten ze goed waar je tegenaan kunt lopen tijdens een vakantie. Ze kennen alle ins en outs van de locatie en kunnen je daarom goed advies en ondersteuning geven. Je kunt altijd bij ze terecht met vragen en opmerkingen. Kom meer te weten over ons team.