WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code
None

Wat komt er allemaal bij kijken

Wat is een zomerkamp?

Ook in 2023 zijn er weer zomerkampen voor kinderen en tieners om hun zomervakantie op een leuke manier door te brengen. Tijdens de zomerkampen kan je nieuwe vrienden maken, toffe avonturen beleven en nieuwe vaardigheden leren. Of je nu houdt van sport, natuur of knutselen, er is voor iedereen wel een zomerkamp in 2023 !

Surfkamp, zomerkamp

Oorsprong van zomerkampen

De eerste zomerkampen zijn natuurlijk niet begonnen in 2023. De allereerste kampen werden in het buitenland georganiseerd, namelijk in de Verenigde Staten. Dit gebeurde aan het einde van de 19e eeuw. In Nederland werden er zomerkampen georganiseerd vanaf na de Tweede Wereldoorlog. Mensen zochten naar nieuwe manieren van recreatie en ontspanning.

Ook Vinea is toen ook opgericht, in 1951 precies gezegd. We begonnen met reizen naar Noorwegen en de Alpen, toen al werden er veel onvergetelijke herinneringen gemaakt tijdens de zomervakantie! In 1959 is Vinea begonnen met zeilvakanties voor kinderen. Dat was destijds heel uniek! Sindsdien is Vinea steeds meer gegroeid en zijn er meer en meer kampen in binnen- en buitenland bij gekomen.

Soorten zomerkampen

Er zijn veel verschillende soorten zomerkampen in 2023. Een voorbeeld van een zomerkamp is een dagkamp. Tijdens een dagkamp worden er overdag veel activiteiten gedaan en ga je aan het einde van de dag weer naar huis.

Maar er zijn ook meerdaagse kampen zowel in binnen- als buitenland. Hierbij overnachten je gezamenlijk in tenten of of in groepsaccommodaties. Er zijn in 2023 ook zomerkampen met speciale thema’s. Zo zijn er bij Vinea zomerkampen voor meiden, surfkampen en outdoor kampen .

Zeilen, zomerkampen

Zomerkampen buitenland

Er zijn verschillende zomerkampen die worden georganiseerd door Vinea in het buitenland. Dit zijn bijvoorbeeld: surfcamp Frankrijk, Beach Fun Spanje, een zomerkamp vol avontuur in de Ardennen en rondreizen door verschillende Europese landen.

De rondreizen van Vinea zijn door heel Europa, zo is er een rondreis Scandinavië, een rondreis Italië, maar ook een rondreis Griekenland. Naast de rondreizen is er ook een hele toffe taalreis naar Engeland. Tijdens deze taalreis Engels leer je Engels op de allerleukste manier!

Zomerkamp activiteiten

Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd op onze de zomerkampen. Die activiteiten verschillen per kamp. Op een outdoor zomerkamp doe je sportieve activiteiten in de natuur. Er zijn tijdens deze kampen ook uitdagendere activiteiten zoals canyoning en abseilen.

Op een creatief kamp doe je dan weer hele andere leuke activiteiten. Dit zijn soms ook wel actieve dingen, zoals verschillende spellen, maar je gaat vooral creatieve dingen doen. Zo maak je armbandjes en versiert een spiegel.

rondreis, jongerenreis

Voordelen van zomerkampen

Zomervakantie kampen hebben veel verschillende voordelen. Zo ben je veel met anderen in contact waardoor je makkelijker met anderen kan praten en socialer wordt. Ook kan je meer zelfvertrouwen krijgen.

Iedereen is tijdens de zomerkampen veel buiten en worden er leuke activiteiten gedaan. Dit zorgt ervoor dat je lekker actief en gezond bezig bent.

Uitdagingen bij een zomerkamp

Er zijn ook een aantal uitdagingen die kunnen komen kijken bij een zomerkamp. Deze uitdagingen hoeven niet allemaal voor jou te gelden, het zijn namelijk uitdagingen zoals heimwee en aanpassingsvermogen. Als je last hebt van heimwee zijn er een aantal tips tegen heimwee op vakantie. Mede door deze tips én onze ervaren reisleiders gaat het helemaal goed komen met jouw heimwee en beleef je een onvergetelijk zomerkamp.

Ouders kunnen twijfelen over of er genoeg toezicht is op de kinderen. Onze reisleiders zijn ervaren en getraind. Er zijn genoeg kampbegeleiders met voldoende ervaring die goed weten in te spelen op (onverwachte) situaties. Door hun opleiding en ervaring in het begeleiden van zomerkampen weten ze goed wat de kinderen doen en hoe ze optimaal vermaakt kunnen worden.

Kamp, avontuur en actie

Tips voor zomerkampen

De eerste tip is dat je goed moet zoeken naar het kamp dat het beste bij jou past. Zoals hier ook al eerder beschreven zijn er veel verschillende zomerkampen. Het is dus goed om uit te zoeken welke zomerkampen in 2023 er zijn. En welk zomerkamp dus het beste bij jou past, ook ouders kunnen helpen met het kiezen van een geschikt zomerkamp voor jou. Ook kan je aan vriendjes en vriendinnetjes, die al een keer naar een zomerkamp zijn geweest, vragen waar ze zijn geweest en hoe ze het vonden.

De volgende tip is om goed voorbereid op zomervakantie kamp te gaan. Bedenk van tevoren welke spullen je nodig gaat hebben en bekijk of er al activiteiten bekend zijn die je gaat doen. Ook moet je niet vergeten medicijnen mee te nemen als je die nodig hebt. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor een bepaald soort eten kan je het alvast doorgeven aan de kampbegeleiders. Zo kan hier alvast rekening mee worden gehouden. Wil je alvast een idee krijgen wat we op zomerkamp eten? Bekijk dan deze blog over wat voor eten krijg je op zomerkamp.

Met een goede voorbereiding kunnen de zomerkampen een onvergetelijke ervaring worden. Lees hier hoe we jouw privacy waarborgen.