DE VINEA ZEILSCHOLEN


Haal jij een gouden medaille op een van de volgende Olympische spelen? Of je nu voor de plezier wilt leren zeilen of surfen of misschien een echte pro wilt worden: bij Vinea zit je goed, Wij leiden je op tot een topzeiler, wind- of kitesurfer! We leren je om het gevoel van vrijheid te ervaren en de elementen van de natuur te beheersen. Elk jaar weer kun jij je volgnede CWO-diploma bij ons behalen.

Onze zeilscholen lagen aan de basis van het ontstaan van Vinea 65 jaar geleden. En nog steeds zijn de Vinea Zeilscholen toonaangevend in vaarscholen-land. De Vinea Zeilscholen kenmerken zich door:

  • Gepassioneerde instructeurs
  • De hoge kwaliteit van lesgeven
  • Compacte leeftijdsgroepen
  • Veel aandacht voor sfeer en groepsgevoel
  • Passende bootsoorten voor iedere leeftijd
  • CWO-gecertificeerde zeilscholen
  • Voor iedere leeftijdscategorie een geschikte zeilschool
  • En een aantal Zeilschool 'Specials'
  • Met oog op kwaliteit, veiligheid en vernieuwing
  • ANVR en SGR aangesloten

In het menu aan de rechterkant van deze pagina vind je meer informatie over:


Dit is dé jeugdzeilschool van Vinea, voor kinderen van 7-10 en 10-12 jaar. De Steven ligt in het centrum van Langweer en is dé locatie om kennis te maken met het zeilen of om je zeilvaardigheden verder door te ontwikkelen. De jongste zeilers varen hier in de optimist en als je daar uitgegroeid bent, kun je kiezen voor de Laser Pico 2-mans, de Hobie Catsy of de Laerling. Weet jij nog niet wat je het leukste vindt? Boek dan een combinatiecursus en probeer meerdere boten uit! Vinea zeilschool de Steven is laagdrempelig, kleinschalig, overzichtelijk en richt zich specifiek op de jongste leeftijdsgroep. Je kunt kiezen uit 4 of 7 dagen. 
 

Zeilschool Us Hiem
Gevestigd in een mooie Friese stolpboerderij aan de Oudegaaster Brekken is Us Hiem de oudste Vinea locatie. Us Hiem is een en al beleving: een unieke combinatie tussen fanatiek zeilen, de beste avondprogramma’s en feest. Op de zeilschool kunnen de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-19 jaar zeilen in de volgende boten: Valk, Windsurfen, Topaz Tres, Hoby Teddy, Dart 16, en Laser Vago 2-mans.

 


Zeilschool De Viking
Zeilschool De Viking ligt in Wolphaartsdijk direct aan het Veerse Meer in Zeeland. Zij opende haar deuren in 1967 en was hiermee de eerste zeilschool in Zeeland. In de jaren na de opening groeide de zeilschool uit tot één van de grootste in de omgeving. De 12 slaapkamers hebben allemaal hun eigen sanitair. De accommodatie heeft een eigen buitenterrein met een haven uitkijkend over het Veerse Meer. Alle leeftijdsgroepen zijn hier welkom en ook hier kan je naast windsurfen, zeilen in bijna de hele vloot.

 


Zeilschool De Kameleon
Zeilschool de Kameleon ligt net buiten het dorp Langweer in Boornzwaag. Het zeilpaviljoen staat op de locatie van een oude melkfabriek waar jarenlang een theehuis en badpaviljoen waren gevestigd. Inmiddels is het veranderd in een prachtig zeilpaviljoen met een eigen haven. De accommodatie bestaat uit een grote ruimte waar ’s avonds gegeten wordt en daarna de tafels opzij worden geschoven voor de leukste spellen en een avonddisco. Buiten is er een groot terras met een mooi uitzicht over de Langweerderwielen. Deze zeilschool is speciaal voor de jongste kinderen van 7-10 jaar waar ze leren zeilen in een optimist of waar ze bezig zijn met het watersportactiekamp.

 


Zeilschool Us Twadde Hiem 
Us Twadde Hiem is gevestigd in een woonboerderij. Een uniek en ruim verblijf, van alle gemakken voorzien. De accommodatie wordt as we speak verbouwd. Er worden 20 gezellige bedstedes gebouwd met daaraan een nieuwe grote bak en sanitair. Daarnaast komt er een prachtig nieuw terras die uitkijkt op onze privé haven! Binnen en buiten heb je fantastisch veel ruimte. In de grote leefruimte staan banken en tafels waar wordt gegeten, je de theorie kunt doornemen, maar waar je ook veel activiteiten kunt doen of lekker kunt relaxen. Het buitenterrein is enorm groot. Volop ruimte dus om een balletje te trappen of lekker te luieren. Tot slot kunnen we bij lekker weer ook heerlijk buiten eten op het terras.

 

Vinea Telstar Surfschool
Een prachtige nieuwe windsurf- en kiteschool aan het surfers paradise Strand Horst. Voor de leeftijden van 12 jaar en ouder. Dit is dé spot in Nederland om te gaan surfen. Het Wolderwijd is tussen de 50cm en 80 cm diep waardoor het geweldig water is om te beginnen met surfen. Die diepte maakt het ook ideaal water voor de freestylers om echt te beginnen met springen en andere trucjes. Bij Vinea Telstar surfschool varen wij altijd met het allernieuwste materiaal!

 


Vinea Brunotti Surfcamp
Een goede surfvakantie heeft natuurlijk een goede locatie nodig. Brunotti beachclub aan het Oostvoornse meer is zo’n locatie. De ligging is perfect. Aan het water van het meer en op niet al te lange afstand van de zee, maar wel met alle gemakken die jouw vakantie chill maken. Zo verblijven we in goed verzorgde blokhutten met eigen sanitair. En kan er overdag ontspannen worden in hangmatten. En er is meer dan genoeg ruimte om buiten leuke activiteiten te doen.