WhatsApp ons
WhatsApp ons

Stuur ons een bericht naar:
+31302270680

Of scan onderstaande QR code:

WhatsApp QR Code

Zeilscholen voor kinderen & jongeren

In Friesland & Zeeland

De Vinea Zeilscholen zijn dé plek voor kinderen en jongeren om te leren zeilen. Hier organiseren wij in de schoolvakanties zeilkampen waarbij je elke dag zeilles krijgt en vooral ook veel lol beleeft samen met anderen van jouw leeftijd. Met 70 jaar ervaring weten we als de beste hoe we cursisten een leuke én leerzame tijd bezorgen! 

Groen vinkje​  CWO-erkende zeilscholen

  Zeilkampen voor 7 t/m 18 jaar 

  Passende bootsoorten voor iedere leeftijd

  Ervaren en enthousiaste instructeurs

Groen vinkje  Veel aandacht voor sfeer en groepsgevoel

Button zeilkamp kiezen


Wil jij op een gezellige manier leren zeilen en je (volgende) CWO-diploma halen? Ga dan mee op zeilkamp op een van onze zeilscholen! Op onze zeilscholen in Friesland en Zeeland organiseren we zeilkampen voor verschillende leeftijden, van 7 t/m 18 jaar. Daarnaast hebben we ook nog zeilcursussen zonder overnachting, deze kun je ook in Scheveningen volgen.

Welk niveau je ook hebt, beginner of gevorderd, je kunt altijd op een van onze zeilscholen terecht. De lessen worden aangepast op jouw niveau en omdat je elke dag zeilles krijgt kun je in één week heel veel leren. Naast het zeilen doen we met elkaar andere leuke dingen, van buitenspellen tot gekke thema-avonden. We maken van elk kamp een feestje!


Zeilscholen Friesland, Zeilschool De Steven, leren zeilen in Friesland

De Steven is dé jeugdzeilschool van Nederland, voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. De school ligt aan de oude haven van het bekende Friese watersportdorp Langweer. De Steven is onze thuisbasis en hier hebben wij onze eigen loods met veel verschillende boten, van optimist tot catamaran. Je kiest zelf in welke boot je wil varen. Als je nog niet weet wat je leuk vindt, kun je ook gaan voor een combinatie van verschillende boten! 

De hele zomer hebben we hier zeilkampen voor kids van 7 t/m 12 jaar. De laatste week van de zomervakantie kunnen ook oudere kinderen van 12-18 jaar hier op zeilkamp. In de herfstvakantie zijn er zeilkampen voor 7-16 jaar.

Meer over zeilscholen Friesland, leren zeilen op Zeilschool De Steven

Zeilscholen in Friesland, Zeilschool Us Twadde Hiem

Van onze Friese zeilscholen is Us Twadde Hiem dé locatie voor iedereen van 12 t/m 15 jaar. Hier komen namelijk geen andere leeftijdsgroepen dus alle deelnemers zijn ongeveer net zo oud als jij, supergezellig!

Us Twadde Hiem ligt in het Friese dorpje Nijhuizum. We hebben hier zwaardboten, kielboten en catamarans voor je klaarliggen. Vanuit ons eigen haventje vaar je zo het meer de Flakke Brekken op. Een topplek om keihard te racen met je zeilboot, maar ook om de beginselen van het zeilen te leren. In en rondom de zeilschool is er ook alle ruimte voor andere toffe activiteiten. Van een leuk spel tot een balletje trappen of gewoon chillen in de zon op het terras.

Meer over zeilscholen Friesland, Us Twadde Hiem


Us Hiem is onze locatie voor zeilers vanaf 12 jaar. De zeilschool ligt in het Friese watersportdorp Oudega, aan de Oudegaasterbrekken. Dit is the place to be als je echt verder wil met zeilen (of windsurfen, want dat kan hier ook). Ga jij voor het eerst leren zeilen? Ook dan zit je hier helemaal goed. 

De zeilschool heeft binnen en buiten veel ruimte. Ideaal om een balletje te trappen, met elkaar te feesten 's avonds en te chillen bij het kampvuur. Zo krijg je het ultieme vakantiegevoel na een dag op het water! Zeilkampen op Us Hiem zijn voor de leeftijdsgroepen 12-15 en 15-18 jaar. Je kunt hier varen in een zwaardboot, catamaran of kielboot, of leren windsurfen.

Meer over zeilen op Zeilschool Us Hiem


Zeilscholen Zeeland, Zeilschool Zeeland, leren zeilen bij De VIking

Naast zeilscholen in Friesland hebben we ook in het zuiden van het land een topplek om te leren zeilen. De Viking is een zeilschool voor alle leeftijden gelegen in Zeeland, direct aan het Veerse Meer in Zeeland. Je stapt dus zo de boot in om het water op te gaan! Het Veerse Meer is rustig en gedeeltelijk ondiep, wat het een veilige plek maakt om te leren zeilen. De Viking heeft een grote vloot met boten voor verschillende niveaus en wensen. Kies je voor een zwaardboot, kielboot of wordt het toch een catamaran?

In de zomer hebben we op De Viking zeilkampen voor de leeftijdsgroepen van 7-12 en 12-18 jaar. In de herfstvakantie zijn er zeilkampen voor 7-16 jaar.

Meer info over Zeilschool De Viking


Zeilscholen voor kinderen, Zeilschool de Zoute Optimist, zeilen op zee​Leren zeilen op zee kan bij zeilschool de Zoute Optimist in Scheveningen. Hier organiseert Vinea in de zomer zeilcursussen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Een zeilcursus duurt 5 dagen (zonder overnachting). Je kunt kiezen of je in je eentje in een Optimist of met z'n tweeën in een Laser Pico wil varen. In de haven van leer je de beginselen van het zeilen. Als je het een beetje doorhebt, kun je de open zee op! Naast zeilen doen we ook af en toe iets anders leuks zoals een gaaf spel op het strand.

Het clubhuis van De Zoute Optimist zit in het Nationaal Topzeilcentrum. Dat betekent dat je hier tussen de topzeilers van Nederland zit, cool toch?!

Meer over zeilscholen voor kinderen, zeilcursus voor kinderen


 

"Ik ben al 3 keer op zeilvakantie geweest bij Vinea en het was TOP!"

- Tobias

 

"Goed verzorgd, leuke leiding, prima eten en vooral heerlijk kunnen zeilen!" 

- Isabelle

 

"Super leuk zeilkamp, met leuke staf! De staf zorgt goed voor de kinderen en dat elk kind het naar zijn zin heeft." 

- Karlijn

Vinea Zeilscholen en vakanties beoordeeld op Reisgraag.nl


Button ik wil boeken


Veelgestelde vragen