DE VINEA ZEILSCHOLEN

Haal jij een gouden medaille op een van de volgende Olympische spelen? Of je nu voor de plezier wilt leren zeilen of surfen of misschien een echte pro wilt worden: bij Vinea zit je goed, Wij leiden je op tot een topzeiler, wind- of kitesurfer! We leren je om het gevoel van vrijheid te ervaren en de elementen van de natuur te beheersen. Elk jaar weer kun jij je volgnede CWO-diploma bij ons behalen.

Onze zeilscholen lagen aan de basis van het ontstaan van Vinea 65 jaar geleden. En nog steeds zijn de Vinea Zeilscholen toonaangevend in vaarscholen-land. De Vinea Zeilscholen kenmerken zich door:

  • Gepassioneerde instructeurs
  • De hoge kwaliteit van lesgeven
  • Compacte leeftijdsgroepen
  • Veel aandacht voor sfeer en groepsgevoel
  • Passende bootsoorten voor iedere leeftijd
  • CWO-gecertificeerde zeilscholen
  • Voor iedere leeftijdscategorie een geschikte zeilschool
  • En een aantal Zeilschool 'Specials'
  • Met oog op kwaliteit, veiligheid en vernieuwing
  • ANVR en SGR aangesloten

In het menu aan de rechterkant van deze pagina vind je meer informatie over:


Dit is dé jeugdzeilschool van Vinea, voor kinderen van 7-10 en 10-12 jaar. De Steven ligt in het centrum van Langweer en is dé locatie om kennis te maken met het zeilen of om je zeilvaardigheden verder door te ontwikkelen. De jongste zeilers varen hier in de optimist en als je daar uitgegroeid bent, kun je kiezen voor de Laser Pico 2-mans, de Hobie Catsy of de Laerling. Weet jij nog niet wat je het leukste vindt? Boek dan een combinatiecursus en probeer meerdere boten uit! Vinea zeilschool de Steven is laagdrempelig, kleinschalig, overzichtelijk en richt zich specifiek op de jongste leeftijdsgroep. Je kunt kiezen uit 4 of 7 dagen. 
 
 

Zeilschool Us Hiem
Gevestigd in een mooie Friese stolpboerderij aan de Oudegaaster Brekken is Us Hiem de oudste Vinea locatie. Us Hiem is een en al beleving: een unieke combinatie tussen fanatiek zeilen, de beste avondprogramma’s en feest. Op de zeilschool kunnen de leeftijdsgroepen 12-14 en 15-19 jaar zeilen in de volgende boten: Valk, Windsurfen, Topaz Tres, Hoby Teddy, Dart 16, en Laser Vago 2-mans.

 


Vinea Telstar Surfschool
Een prachtige nieuwe windsurf- en kiteschool aan het surfers paradise Strand Horst. Voor de leeftijden van 12 jaar en ouder. Dit is dé spot in Nederland om te gaan surfen. Het Wolderwijd is tussen de 50cm en 80 cm diep waardoor het geweldig water is om te beginnen met surfen. Die diepte maakt het ook ideaal water voor de freestylers om echt te beginnen met springen en andere trucjes. Bij Vinea Telstar surfschool varen wij altijd met het allernieuwste materiaal!